Hoppa till huvudinnehåll

Boende för vuxna med funktionsnedsättning

En servicebostad består av ett antal lägenheter och gemensamma utrymmen där det också finns personal.

I Munkfors kommun finns två boenden för vuxna med funktionsnedsättning, Svartensvens Gård och Sunnmansväg.
Båda boendena är servicebostäder med lägenheter. Du hyr din lägenhet precis som andra och får stöd av personal. utifrån dina egna behov.

Svartensvens gård

Svartensvens gård är en servicebostad för personer med funktionsnedsättning. Gården ligger lantligt belägen i vacker och harmonisk natur strax utanför Munkfors tätort. Servicebostaden byggdes 1991 och består av fyra lägenheter. Varje lägenhet har en egen uteplats och i servicebostaden finns även bastu och träningsrum.
På Svartensven arbetar personalen med tydliggörande pedagogik och de boende får ett individuellt anpassat stöd i sitt boende samt i vardagen.
Verksamhetens målsättning är att du ska känna att du själv bestämmer i din vardag samtidigt som du får stöd och uppmuntran av personalen.

Kontakt Svartensvens gård

Telefon: 0563-529 98

Besöksadress

Sunnevägen 64 A
684 92 Munkfors

Sunnmansväg

Sunnmansväg är även det en servicebostad för personer med funktionsnedsättning. Servicebostaden öppnades 2013 och har lägenheter knutna till sig. På Sunnmansväg arbetar personalen med tydliggörande pedagogik och de boende får individuellt anpassat stöd i sitt boende och i sin vardag. Vid servicebostaden finns även en gemensamhetslokal där du kan delta i olika aktiviteter kvällstid.
Verksamhetens målsättning är att du ska känna att du själv bestämmer i din vardag samtidigt som du får stöd och uppmuntran av personalen.
Servicebostaden Sunnmans ligger centralt beläget iMunkfors tätort med närhet till affär, allmänna kommunikationer och vårdcentral samt grönområde.

Kontakt Sunnmansväg

Telefon: 073-08 30 882

Besöksadress

Sunnmansväg 33-35
684 30 Munkfors

Publicering: 2015-11-26 | Ändrat: 2020-10-29
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se