Tandvård

Folktandvården hjälper barn och vuxna att förebygga och främja en god munhälsa. 

En god munhälsa är viktigt för att du ska må bra. Barn och ungdomar i Värmland har fri tandvård till och med det år de fyller 23 år. Det är Region Värmland som driver folktandvården i Munkfors kommun.

Är du i akut behov av tandvård ska du alltid i första hand ringa kliniken du tillhör. I andra hand kontaktar du jourhavande tandläkare genom att ringa 1177.

Tandvårdsstöd

Har du ett stort och långvarigt behov av personlig omvårdnad i ditt dagliga liv kan du få särskild hjälp. Du kan dels få en avgiftsfri munhälsobedömning, dels få så kallad nödvändig tandvård. Då kostar tandvården som sjukvård. Det kan gälla personer som bor i kommunens särskilda boenden, får hemsjukvård från kommunen eller bor i egen bostad med hemtjänst.

För att få del av det särskilda tandvårdsstödet krävs en bedömning som görs av din biståndshandläggare. Det kan vara personer som bor i kommunens särskilda boenden, får hemsjukvård från kommunen eller bor i egen bostad med hemtjänst. När underlaget godkänts av regionen får du ett intyg som visar att du har rätt till nödvändig tandvård.

Dokument och länkar

Länkar till andra webbplatser

Kontakt

Folktandvården

Telefon: 010-834 78 60

Besöksadress

Smedsgatan 14B
684 30 Munkfors

Publicering: 2024-05-14 | Ändrat: 2024-05-14
Sidansvarig: Erik Lundh | erik.lundh@munkfors.se
Skriv ut