Munkfors Näringsliv

Vi har ett utvecklat och stolt företagsklimat som till stor del beror på god samverkan mellan kommun och företagare - där det alltid är nära till kommunkontakterna.

Munkfors har en tradition av eget företagande med båda stora och små företag. Munkfors kommun är dock största arbetsgivare sett till arbetstillfällen i kommunen.
Tydligt, i en mindre kommun, är att den personliga servicen är viktig. Den personliga servicen och företagens samverkan är lite av en röd tråd i Munkfors näringsliv där lojalitet och service är ledord.

Handeln och kommunen samverkar på flera plan, bland annat i vårt Näringslivsforum. Näringslivsforumet består av representanter från kommunen och näringslivet som strategiskt arbetar med att lyfta det positiva. En viktig del i det strategiska näringslivsarbetet är också de organiserade företagsbesök mellan kommunen och näringslivet som sker ett antal gånger varje månad.

För mer information om vårt Näringslivsforum kan du titta på vår webbsida Näringslivsforum.

Stolta traditioner

Munkfors som ort har traditioner inom järnhanteringen sedan 1640-talet då den första stångjärnshammaren togs i bruk. Ett företag som kommit till genom många generationers stålhantering är Voestalpine Precision Strip AB. Ett välkänt företag som gör kallvalsat bandstål och exporterar över hela världen. Två andra företag som vuxit sig stora är Munkforssågar och Inission Munkfors AB.

Företag att räkna med

Munkforssågar vidareförädlar stål till sågar och knivar och Voestalpine är en stor leverantör av sågstål. När det gäller trä- och köttbandsågar är Munkforssågar ett välkänt namn i Europa.
Inission Munkfors AB är ett elektronikföretag och en totalleverantör för skräddarsydda tillverknings- och logistiktjänster inom avancerad industrielektronik.
Ett annat företag som har växt under de senaste åren är Harry Holms AB, som tillverkar rostfria trådprodukter för desinfektion och sterilisering inom sjukvården och läkemedelsindustrin.

När du vill veta vilka olika företag som finns i Munkfors kommun kan du besöka företagsregistret som uppdateras kontinuerligt.

Näringslivsavdelningen stöttar dig

Munkfors näringslivsavdelning kan hjälpa dig med företagsstart, etableringar och med kontakter till olika handläggare, tillstånd och lokal. Kontakta turism- och näringslivschef Birgitta Svensson för mer information.

Dokument att ladda hem

Leva, verka, bo i Munkfors-Ransäter (broschyr. PDF)

Kontakt

Turism- och näringslivschef

Birgitta Svensson
Telefon: 0563-54 10 80
E-post: birgitta.svensson@munkfors.se

Publicering: 2015-11-26 | Ändrat: 2020-09-18
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se