En vuxen man och ett barn sitter på en brygga och metar.

Fiske

I Munkfors kommun finns det flera olika fiskevatten att välja mellan, öppet för alla med rätt fiskekort.

Fiskar som är tillgängliga för fiske i Munkfors kommen är bland andra gädda, abborre eller ädelfisk. I Munkfors finns även fiskekort för vissa vatten som ligger strax utanför kommunen, så som Stor-En. Fiskekort finns att köpa på Munkfors-Ransäters turistbyrå.

Klarälven

Klarälven bjuder på ett fantastiskt och brett fiske. Harr, öring, abborre och gädda kan fiskas med mete, fluga eller spinnfiske. Trolling med motor får endast göras på Klarälven. Fiskekort finns att köpa på turistbyrån i Munkfors, OKQ8, Frendo och Storängens camping.

Ransjön

Ransjön är  Munkfors största sjö, som ligger i utkanten av kommunen mot Sunne. Här kan man fiska med fluga, mete, spinnfiske samt trolling med och utan motor, med högst två drag per båt. Endast fiske för husbehov är tillåtet. Iläggningsplats för båt är vid Ottebäcksviken. Du kan köpa fiskekort vid Munkfors-Ransäter turistbyrå, OKQ8 och Ransbergs herrgård.

Skalltjärn

I Skalltjärn finns diverse fiskar som Regnbåge, öring, röding och abborre. Möjliga fiskemetoder är mete, fluga och spinnfiske. Trolling är dock inte tillåtet, inte heller båt. Vid sjön finns det fem vindskydd, med tre brasplatser, samt även en handikappbrygga. Fiskekort kan du köpa på exempelvis Turistbyrån i Munkfors.

Skärjen och Långtjärnarnas

Här har du möjlighet att fiska abborre och gädda med olika fiskemetoder som mete och fluga samt spinnfiske. Du kan köpa fiskekort på Turistbyrån i Munkfors eller OKQ8.

Spraktjärn

I Spraktjärn finns det regnbåge, öring, röding, och abborre som du kan fiska med olika metoder som mete, fluga och spinnfiske. Trolling är inte tillåtet. Vid sjön finns det vindskydd utplacerade och även två bryggor. Sjön är fredad i samband med inplantering av nya fiskar. Fiskekort kan du köpa på turistbyrån i Munkfors, OKQ8 och Frendo.

Dokument och länkar

Länkar till andra webbsidor

Publicering: 2016-01-21 | Ändrat: 2024-03-04
Sidansvarig: Erik Lundh | erik.lundh@munkfors.se
Skriv ut