Logotyp

Fiske

Publicering: 2016-01-21

Klarälven

Klarälven bjuder på ett fantastiskt och brett fiske. Harr, öring, abborre och gädda kan fiskas med mete, fluga eller spinnfiske. Trolling med motor får endast göras på Klarälven. Fiskekort finns att köpa på turistbyrån i Munkfors, OKQ8, Frendo och Storängens camping.
Mer information på Visit Munkfors webbplats

Ransjön

Ransjön är  Munkfors största sjö, som ligger i utkanten av kommunen mot Sunne. Här kan man fiska med fluga, mete, spinnfiske eller trolling med och utan motor, med högst två drag per båt. Endast fiske för husbehov är tillåtet. Iläggningsplats för båt är vid Ottebäcksviken. Fiskekort kan köpas vid Munkfors-Ransäter turistbyrå, OKQ8 och Ransbergs herrgård.
Mer information på Visit Munkfors webbplats

Skalltjärn

I Skalltjärn finns diverse fiskar som Regnbåge, öring, röding och abborre. Möjliga fiskemetoder är mete, fluga och spinnfiske. Trolling är inte tillåtet, inte heller båt. Vid sjön finns det fem vindskydd, med tre brasplatser, samt även en handikappbrygga. Fiskekort kan köpas på exempelvis Turistbyrån i Munkfors.
Mer information på Visit Munkfors webbplats

Skärjen och Långtjärnarnas

Här har du möjlighet att fiska abborre och gädda med olika fiskemetoder som mete, fluga och spinnfiske. Fiskekort kan köpas på Turistbyrån i Munkfors eller OKQ8.
Mer information på Visit Munkfors webbplats

Spraktjärn

I Spraktjärn finns det regnbåge, öring, röding, och abborre som kan fiskas med olika metoder som mete, fluga och spinnfiske. Trolling är inte tillåtet. Vid sjön finns det vindskydd utplacerade och även två bryggor. Sjön är fredad i samband med inplantering av nya fiskar. Fiskekort kan köpas av turistbyrån i Munkfors, OKQ8 och Frendo.
Mer information på Visit Munkfors webbplats