Laxholmen kulturhus

Vackert beläget intill Klarälvens högsta naturliga vattenfall i Bruksparken finner du Laxholmen Kulturhus där du får uppleva en härlig blandning av konst.

Laxholmen kulturhus har öppet sommartid med olika typer av konstutställningar, bland annat en permanent skulptur utställning och  sommarutställning med ett särskilt tema.

Bo Englund skulpturer

På Laxholmen kulturhus finner du den permanenta skulpturutställningen som endast består av skulpturer som donerats av den Munkforsbördige konstnären Bo Englund.
Det finns även en speciell avdelning med skulpturer som är till försäljning varav intäkterna går till Bo Englund stipendium som instiftades 2017 och delas ut varje höst till en person som gjort en speciell insats för Munkfors kommun.

Öppet 13 juni till 15 augusti

Till 2020 års utställning har konstnären och samordnaren Hans Westlund bjudit in 20 kulturarbetare/konstnärer som tolkar årets tema återvinning under namnet RecycleArt 2020. Deltagarna i sommarutställning består av 10 kvinnor och 10 män:

Anna Rongedal,
Liida Hardner-Larsson,
Margareta Jönsson Wickberg,
Susanne Lovén,
Kerstin Wikeberg-Skog,
Margot Lövstrand,
Christina Haffling Strandberg,
Jenny Cristenson,
Nenne Westlund,
Marie Sandberg,
Thomas Christenson,
Evert Carlsson,
Christofer Blom,
John Lundqvist,
Adam Hedin,
Hans Westlund,
Allan Edgar Christensen,
Magnus Mellgren,
David Tedfeldt samt
Erik Hjorth.

Gästutställare 2020 är Margareta Sjödin, skådespelerskan som därefter blev konstnär. Margareta slog igenom i TV-programmet ”Partaj” och arbetade även inom teater och film under många år. Därefter flyttade hon till USA och blev framgångsrik konstnärinna. Numera är hon dock bosatt i Sverige igen och deltar som gästutställare med egen avdelning på Laxholmen sommaren 2020.

Utställningen öppnar lördag 13 juni och pågår fram till 15 augusti. I år kommer det inte att bjudas in till en officiell invigning med vernissage med anledning av covid-19.

Kontakt

Munkfors-Ransäter Turistbyrå
Tallåsvägen 12
684 30 Munkfors
Telefon: 0563-54 10 81
Mail: tourist@munkfors.se

Mer information finns på Visit Munkfors webbplats, visitmunkfors.se

Publicering: 2015-11-26 | Ändrat: 2020-05-18
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se