Förskolebarn leker med siffror i olika färger på ett ljusbord.

Förskola

Att börja i förskolan är en spännande tid för både dig och ditt barn. Målet är att ni ska trivas och att tiden på förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik för hela familjen.

Att börja förskolan kan kännas både spännande och lite jobbigt, både för dig och ditt barn, eftersom det ofta är första gången barnet är ifrån familjen. Därför börjar vi med en introduktion där du och ditt barn lär känna förskolan tillsammans. Under introduktionen kan du ställa frågor till personalen och berätta vad ditt barn behöver.

Under introduktionen får ditt barn möjlighet att lära känna personalen och nya kompisar. Ni utforskar förskolans miljö tillsammans, vilket kan göra övergången lättare och roligare.

Personalen samarbetar nära med dig för att ditt barn ska få bästa möjliga omsorg och utveckling. Vi har utvecklingssamtal varje år där vi pratar om ditt barns trivsel, behov, utveckling och lärande. Du är alltid välkommen att prata med personalen om du har frågor eller funderingar kring ditt barns tid på förskolan.

Ditt barn lär sig nya saker och utvecklas genom att leka, skapa och utforska både själv och tillsammans med andra barn och vuxna. Utbildningen på förskolan lägger grunden för framtida lärande.

Förskolan följer en läroplan som hjälper barnen att lära sig och utvecklas. Du kan läsa mer om förskolans läroplan på Skolverkets webbplats (skolverket.se).

Dokument och länkar

Dokument att ladda hem

Länkar till andra webbplatser

Kontakt

Rektor för förskola

Marita Jansson
Telefon: 0563-54 12 82
E-post: marita.jansson@munkfors.se

Publicering: 2015-11-26 | Ändrat: 2024-06-12
Sidansvarig: Erik Lundh | erik.lundh@munkfors.se
Skriv ut