Hoppa till huvudinnehåll

Kommunen sprider ljus och värme med julkort

Kommunalråd Mathias Lindquist och kommunchef Jan-Olof Appel önskar alla invånare en god jul via julkort som landar i brevlådor under vecka 51.   

Tillsammans har vi fått göra stora uppoffringar i våra liv för att skydda varandra under coronaåret som gått. Vi har uppmanats att hålla avstånd och att minska våra sociala kontakter för att minska smittspridning.

– Alla dessa livsviktiga åtgärder har skapat en ökad ensamhet hos många. Då vi inte får träffas som tidigare kan en julhälsning vara viktigare än någonsin. Ett kort säger att ”jag tänker på dig” och ”jag finns här”. Det är en enkel handling som gör gott i människors själ och hjärta, säger Jan-Olof Appel, kommunchef.

Under vecka 51 kommer alla invånare och företag att få ett julkort i sina brevlådor från kommunen. Förhoppningen är att nå målgrupper som inte är digitala i sin vardag men också att belysa den ensamhet som uppstår under julen.

– Ensamhet kan vara minst lika farligt som ett virus. Vi måste höra av oss och hitta andra sätt att umgås. Förutom att tvätta händerna, hålla avstånd och stanna hemma vid symtom så måste vi också visa andra former av omtanke. Fråga hur din granne mår. Le extra mycket till den du möter i affären eller ring ett samtal till någon du saknar. För någon kan det vara den finaste julklappen, säger Mathias Lindquist, kommunalråd.

Här kan du läsa brevet i sin helhet, pdf, 290 kB

Du är inte ensam – hjälp finns att få

I julkortet finns också viktiga nummer till olika stödlinjer som man kan ta kontakt med om man känner sig ensam eller vill prata med en medmänniska.

Jourhavande medmänniska

Jourtelefon på 08-02 16 80

Äldrelinjen

För dig som är över 65 år. Ring 020-22 22 33

Jourhavande kompis

Röda Korsets ungdomsförbunds chatt för dig under 25 år.

Publicering: 2020-12-14 | Ändrat: 2020-12-15
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se
Skriv ut