Hoppa till huvudinnehåll

Fortsatt satsning på gratis sommarlovsaktiviteter i Munkfors

Även i år får barn mellan 6 och 15 år ta del av kostnadsfria sommarlovsaktiviteter i Munkfors kommun.

Under tre år, 2016 till 2018, har staten erbjudit extra pengar till landets kommuner för fria sommarlovsaktiviteter för barn mellan 6 och 15 år. Pengarna har Munkfors kommun använt som ett extra stöd till föreningslivet.

Satsar på föreningslivet
I år har Munkfors kommun fått 106 000 kronor i sommarlovsstöd från regeringen. Tack vare detta bidrag kan kommunen i nära samarbete med föreningar erbjuda fotbollsskola, simskola, sommarkollo och Blåljusläger, helt kostnadsfritt.

– Alla barn har rätt till ett roligt sommarlov. Bidraget i kombination med engagerade föreningar gör att vi tillsammans kan bidra till en meningsfull och kul ledighet för våra barn och unga, säger Mathias Lindquist, kommunalråd (S).

Syftet med det statliga bidraget är stödja kommunerna att utveckla aktiviteter som är integrationsfrämjande, som motverkar segregation och som ger stimulans samt personlig utveckling. Man vill även bidra till att skapa nya kontaktytor mellan flickor och pojkar från olika sociala bakgrunder.

– Vi vill att våra barn och unga ska ha något kul att berätta om när de kommer tillbaka till skolan i höst. Att vi har drivande och engagerade föreningar som hjälper till att skapa dessa mötesplatser där barn och unga kan träffas är därför guld värt, säger Mathias.

Fotbollsskola

IFK Munkfors erbjuder landslagets fotbollsskola. I det kostnadsfria paketet ingår t-shirt, fotboll, vattenflaska och diplom.

Grupp yngre: du som är född 2011-2014, kan anmäla dig till vecka 26 (24-28 juni).

Grupp äldre: du som är född 2006-2010, kan anmäla dig till vecka 27 (1-5 juli).

Datum och tid: 10.00-14.00
Plats: Munkfors Arena
Deltagaravgift: kostnadsfritt för barn i Munkfors kommun (övriga betalar 450 kronor).
Anmälan: Sista anmälningsdag är 24 maj. I din anmälan ska du ange namn, personnummer och storlek på t-shirt (128, 140, 152, 164, S, M, L). Betalning sker via Bg 415-1437 senast 27 maj. Anmälan görs till Peter Nord, 076 208 52 75 eller kansli@ifkmunkfors.se

Barnens brand- och säkerhetsläger

Brandstationen i Munkfors laddar för en ny sommar med Barnens Brand & Säkerhetsläger. Årets tema är: Popcornhjärna- vilken teknik räddar liv? Tillsammans tar vi reda på vilka hjälpmedel, appar och modern teknik som används inom ambulansen, polisen och räddningstjänsten. Vi ska givetvis hinna med att släcka bränder, stoppa blödningar, lära oss vad man gör om man går vilse, lära oss hur man brandsäkrar hemma och mycket mycket mer! Som vanligt ska teori blandas med praktik, vi ska hinna med en massa lek och glass också förstås!

Datum: måndag-fredag vecka 26.

Anmälan: du som är född 2008, 2009, 2010 och 2011 kan anmäla dig. Anmälan görs på Räddningstjänstens hemsida

Vid fler än 20 sökanden lottas platserna. Anmälan är öppen till 15 maj.

Forsnäsbadets simskola

Nu är det dags att anmäla sig till sommarsimskolan på Forsnäsbadet. 10 lektioner, 1 timme varje vardag mellan 09.00-13.30. Vi delar in alla deltagare i grupper efter erfarenhet. Kostnadsfritt för barn i Munkfors kommun (övriga betalar 600 kronor).

Datum: simskolan börjar 24 juni.

Anmälan: anmäl dig till Jean-Peter Romonesco, jeanpeter.romonesco@gmail.com.

Ange namn, födelsedatum och tidigare erfarenhet.

Sommarkollo på Ransbergs Herrgård

Kom ihåg att vara i god tid till bussen. Bussen avgår 09.00 från Munkfors busstation till Ransbergs Herrgård. Bussen åker tillbaka till Munkfors busstation från Ransbergs Herrgård 15.00.

Datum: vecka 26 (24-28 juni).

Mat
Du kommer att få mellanmål på förmiddagen samt lunch och mellanmål på eftermiddagen. Du behöver alltså inte att ta med någon mat. Om du har anmält att du inte äter något särskilt eller är allergisk så har vi meddelat Ransbergs herrgård om detta. Om du kommer på något mer så tala om det för ledarna på Ransbergs Herrgård. En del måltider kommer vi att tillaga utomhus tillsammans.

Kläder
Mycket av tiden kommer du att vara utomhus, så ta gärna med:

  • Bra utomhusskor, exempelvis tennisskor och stövlar.
  • Regnkläder och varma kläder om det skulle behövas.
  • Kläder som du inte är rädd om. En extra omgång kläder/ombyte kan vara bra att ha.
  • Badkläder om du vill bada.

Allt är gratis, så ta inte med några pengar. Om du tar med mobiltelefon och liknande så ansvarar vi inte för om den går sönder eller tappas bort.

Välkommen på en spännande vecka, vi hoppas du ska lära dig nya saker, träffa nya kompisar och ha riktigt kul!

Anmälan 

Du anmäler dig via vår e-tjänst. Innan du kommer fram till anmälningsformuläret måste du skapa ett användarkonto.

Till tjänsten 

Kontakt
Ransbergs Herrgård, 0552-300 03
Buss: 070-64 24 607

Fritidsbanken på turné

Vecka 29-30 kommer Fritidsbanken att åka ut på en turné i kommunen. Mer information kommer inom kort.

Publicering: 2019-05-24 | Ändrat: 2019-05-24
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se