Hoppa till huvudinnehåll
default

Villapriserna stiger mest i Munkfors kommun

Ny statistik visar att villapriserna i Munkfors har stigit med 89 procent de senaste fem åren. Det är den största procentuella stigningen i länen och den tredje största i landet.

Den största prisökning på villor i Värmland återfinns i Munkfors med 89 procent vilket i kronor innebär en prisökning på 384 799. Det visar färska siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Fastighetsbyrån.

– Det som sedan sticker ut är att det finns många utländska köpare, främst från Holland och Tyskland och det har blivit ett skifte att de gått från att köpa fritidshus till permanent boende, säger Maria Johansson, fastighetsmäklare och franchisetagare på Fastighetsbyrån Munkfors i ett pressmeddelande.

På fem år har snittpriserna ökat med 19 procent på riksnivå. För prisutvecklingen i kronor ligger snittökningen på 592 093 kronor för riket.

Sett till landet är det bara Lekeberg kommun i Örebro län och Bengtsfors i Västra Götaland som haft en större ökning än Munkfors.

– Det är positiva siffror. Det tyder på en hög efterfrågan och att Munkfors är en attraktiv kommun att bo i. Vi har också märkt av att befolkningsantalet ökar och att näringslivet blommar i kommunen, säger Mathias Lindquist (S), kommunalråd Munkfors kommun.

Publicering: 2023-05-24 | Ändrat: 2023-05-24
Sidansvarig: Erik Lundh | erik.lundh@munkfors.se
Skriv ut