Hoppa till huvudinnehåll

Vernissage för årets temautställning TonArt på Laxholmen kulturhus

Lördagen den 17 juni slår Laxholmen kulturhus upp dörrarna till årets sommarutställning, som fått namnet TonArt. På plats finns bland andra Plura och Tina Ahlin.

Konsthallen har idag haft pressträff för årets sommarutställning på Laxholmen kulturhus i Munkfors där 17 konstnärer och kulturarbetare med egna tolkningar på temat TonArt.

”Min tanke med temat är ju lite av en ordvits i sig men går också såklart till musiken. Musik och konst är närbesläktade i min värld och i min ateljé vill jag gärna ha musik när jag arbetar. Valet av låtar påverkar själva skapandet och även det slutliga resultatet”, beskriver Hans Westlund, samordnare Laxholmen kulturhus.

Årets medverkande

Speciella gästutställare: Plura Jonsson och Tina Ahlin.

Villfarelser & Depressiva döden, Anki Fahlstad, Göran Samuelsson, Helena Gullström, Stefan Lindqvist, Anna Ileby, Alf Woxnerud, Mia Jansson, Albin Siggesson, Elisabeth Utvik Ruud, Jonas Holmström, Sofia Linder, Rune Martinsen, Laila Fjellheim Sidetun, Mark van den Heuvel och Hans Westlund.

Likt fjolårets säsong kommer det även i år finnas en avdelning med fritt skapad konst av medverkande i Konstkristallerna från Daglig verksamhet i Munkfors kommun.

Den permanenta utställningen består av skulpturer som Munkforsbördige konstnären Bo Englund har donerat till Munkfors kommun.

Totalt visas cirka 250 konstverk under sommaren.

Vernissage och öppettider

Den 17 juni klockan 11.00-17.00 är det öppningsdag med vernissage. Då bjuds det på tonarter av Plura, Tina Ahlin och Göran Samuelsson.

Sedan pågår utställningen till 27 augusti. Öppettider är torsdag-söndag klockan 11.00-17.00 (midsommar stängt).

Länkar

Mer information om utställningarna på Laxholmen kulturhus

Publicering: 2023-06-16 | Ändrat: 2023-06-16
Sidansvarig: Erik Lundh | erik.lundh@munkfors.se
Skriv ut