Hoppa till huvudinnehåll

Värmlands mest nöjda företagare finns i Munkfors

Munkfors kommun får bäst betyg i Värmland i Svenskt Näringslivs årliga undersökning av det lokala företagsklimatet.

Varje år rankar Svenskt näringsliv företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Hela rankingen presenteras i september men den 31 maj släpptes det sammanfattande omdömet som baseras på en enkätundersökning som Svenskt näringsliv gör bland lokala företag i varje kommun.

Högst sammanfattande omdöme

En fråga som ofta väger tungt i undersökningen är det sammanfattande omdömet, det vill säga hur företagen tycker att det är att driva företag i sin kommun. Med 4.3 i medelbetyg är Munkfors den kommun i Värmland som fått allra bäst betyg.

Så här kommenterar Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef i Munkfors kommun resultatet:

– Att vi lyckats hålla oss kvar som toppkommun i Värmland när företagen svarat på enkäten är givetvis glädjande men vi saknar heller inte utmaningar. Nu behöver vi kraftsamla oss, för oavsett ett sammanfattande bra betyg ska vi jobba för att bli ännu bättre.

Kommunalråd Mathias Lindquist fyller på:

– Vi prioriterar våra företag och vi vill att de ska lyckas. Nu har vi fått ett fint kvitto på att det märks och uppskattas. Vi har stort fokus på att besöka företagen, jag tror det är viktigt att vi finns på plats och har en dialog med vårt näringsliv, säger Mathias Lindquist, kommunstyrelsens ordförande, som är glad att företagsbesöken har börjat igen efter pandemin.

Läs mer om resultatet

Enkätresultat för alla kommuner finns nu på foretagsklimat.se

Publicering: 2022-06-01 | Ändrat: 2022-06-01
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se
Skriv ut