Hoppa till huvudinnehåll

Vardagshjältar och hedershjältar utsedda

Att säsongens vardagshjältar utses tre gånger om året och är ingen nyhet i Munkfors kommun.
Utmärkelsen hedershjältar däremot, delas ut för första gången någonsin. Det är ett pris som inte
kommer delas ut varje säsong
, utan kan dyka upp när som helst, när det känns motiverat i vissa sammanhang.

Munkfors-Ransäters näringslivsforum och gruppen ”Profilera Munkfors-Ransäter” har sedvanligt utsett
säsongens vardagshjältar. William Björling och systrarna Persson Lunde blev säsongens val av utförda ideella insatser och blev glatt överraskade när blommor och motivering lämnades över.
För att sprida lite extra positivitet och uppskattning inom kultur och miljö, delas också några hedershjälte-priser ut denna gång som ett komplement till vardagshjälte-priset .

Vardagshjältar:

William Björling
För talangfullhet och förmåga att sprida glädje med dragspelsmusik i olika sammanhang och för den nyligen utkomna cd-skivan ”Melodier från Ransäter” med fina egenskrivna låtar.

Alva, Lisa, Emma och Elin Persson Lunde
Systerskara som hållit på med trav sedan de var riktigt små. Det stora intresset för hästar och travsport har gått i arv i släkten Lunde i Ransäter som förvaltas väl av de talangfulla systrarna. De är redan framgångsrika ponnytravkuskar med licens genom Färjestad travsällskap och är även med i Värmlands travsällskap. Nyligen tävlade alla fyra syskonen i samma travlopp, där till och med ponnyerna unikt nog också var syskon med varandra. Så man kan säga att både häst- och kusksyskon sätter Munkfors-Ransäter på ponnytravkartan. ( En femte syster kommer med i travskaran inom en snart framtid. 7-åriga Klara ska nämligen ta travlicens när hon fyllt 8 år.)

Hedershjältar:

Konstkristallerna- Daglig verksamhet i Munkfors
För deras medverkan och entusiasm i konstprojektet ”Konstkristallerna”, där de uttrycksfullt skapat sin egen konst, tillsammans med Hans Westlund, konstnärlig ledare i projektet. Deras härliga tavlor har sedan visats under sommarens utställning på Laxholmen kulturhus.

Munkerudsskolan och Forsnässkolans elever
För elevernas arbete i ”Skapande skola” med skulpturala konstkonceptet Multilampor, tillverkade av insamlad plast som återvunnits. Multilamporna har under sommaren kunnat ses på Laxholmen kulturhus i samband med sommaren konstutställning. Lamporna kommer sedan placeras ut på respektive skola.

Vid utdelningen av utmärkelsen hedershjältar samlades några ur projektet Konstkristallerna samt
skolornas representanter från skolornas elev- och kulturråd.

Vi säger alltså ett stort grattis till en stor skara av hjältar denna gång.

Publicering: 2022-09-01 | Ändrat: 2022-09-01
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se