Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen till dialog med Socialtjänsten

Socialtjänsten bjuder in till att delta i samtal kring Munkfors kommuns behov av förebyggande insatser som en del i skapandet av Munkfors kommuns nya socialtjänst. Ditt bidrag är mycket viktigt och deltagandet går att anpassa efter dina möjligheter.

Socialtjänsten är till för medborgarna och målet är att alla som kan vara hjälpta ska få tillgång till stöd på ett enkelt sätt. Det vi vet idag är att Munkfors medborgare inte har tillgång till förebyggande insatser i tillräcklig utsträckning och att alldeles för få använder de som redan finns idag. 

Under 2025 kommer nya socialtjänstlagen att börja gälla. Detta kommer påverka hela samhället eftersom socialtjänsten är en viktig kugge i samhällssystemet. Målet är att socialtjänsten ska vara tillgänglig, förebyggande, bygga på beprövad vetenskap och vara jämställd.

Ambitionen är att alla ska få stöd och hjälp i tid för att senare i livet inte utveckla destruktiva situationer för sig själv eller sin familj. Detta är ett arbete som sker i hela Sverige och på vissa platser handlar det om att motverka gängvåld medan behoven ser annorlunda ut på andra ställen. Exakt vad förändringen ska innebära för oss i Munkfors behöver vi din hjälp att arbeta fram.

Alla som bor i Munkfors, oavsett ålder eller egna erfarenheter av socialtjänsten. Tolk finns att tillgå vid behov, är välkomna att delta i samtalet. Ditt bidrag är mycket viktigt och deltagandet går att anpassa efter dina möjligheter. Deltagandet går att anpassa efter dina möjligheter. Via telefon, personligt möte, möte i grupp eller via Teams/Zoom.

Kontakt

Anmäl ditt intresse senast 31/5 om deltagande och om kontaktsätt till e-post: kommun@munkfors.se. Det går även bra att kontakta enhetschefen.

Enhetschef, Öppenvård och fritidsgård

Helene Hjärtquist
E-post: helene.hjartquist@munkfors.se
Telefon: 0563-54 10 95

Publicering: 2024-05-06 | Ändrat: 2024-05-13
Sidansvarig: Erik Lundh | erik.lundh@munkfors.se
Skriv ut