Hoppa till huvudinnehåll

Vaccinationshelg i Värmland

29-30 januari håller alla vaccinationsmottagningar i Värmland extraöppet. I Munkfors kan du ta din första dos 29 januari utan att boka tid innan.

Sista helgen i januari, det vill säga den 29-30 januari, kommer alla vaccinationsmottagningar i Värmland att hålla extraöppet. Är du 18 år eller äldre och sedan tidigare vaccinerad med två doser kan du boka tid för påfyllnadsdos den helgen. Det ska ha gått minst fem månader sedan du fick din andra dos.

Har du inte vaccinerat dig, men vill ha din första dos kan du antingen boka tid eller komma på drop-in under helgen. Du ska ha fyllt 12 år för att få vaccinera dig. Är du under 16 år behöver du ha med en ifylld samtyckesblankett.

Vaccinationsmottagningen i Munkfors, vårdcentralen, Tallåsvägen 6, är öppen dessa tider under vaccinationshelgen:

Lördag 29 januari, 10.00–15.00 (lunchstängt 12.30–13.30).

Att tänka på inför vaccinationen

  • Du behöver ta med dig legitimation när du ska vaccinera dig.
  • Det är bra att ha på sig kläder som gör det enkelt att komma åt överarmen vid en vaccination. Till exempel en kortärmad tröja.
  • Undvik trängsel i samband med vaccinationen. Kom till vaccinationen vid utsatt tid och inte långt i förväg.

Kan jag komma på drop-in för att få påfyllnadsdosen?

Nej, under vaccinationshelgen – liksom andra dagar – behöver du boka tid för att få din påfyllnadsdos. Du som vill ta din första dos behöver inte boka tid, utan kan komma förbi någon av vaccinationsmottagningarna under helgen för att bli vaccinerad.

Hur bokar jag tid om jag vill vaccinera mig under vaccinationshelgen?

Du bokar som vanligt tid genom att logga in på webbplatsen 1177.se och använda e-tjänsterna där. Om du inte kan logga in till e-tjänsterna för att boka tid kan du ringa och göra din bokning. Du ringer då telefonnummer 010-831 80 70, telefontid vardagar klockan 08.00–16.00.

Nu ser vi tillsammans till att så många som möjligt får sin påfyllnadsdos av vaccinet mot covid-19 och att de som kan men ännu inte har vaccinerat sig gör det!

Bra länkar

Information om vaccinationshelgen i Värmland på 1177.se (svenska)
Information från 1177.se regarding the vaccination weekend in Värmland (English)

Publicering: 2022-01-21 | Ändrat: 2022-01-21
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se