Hoppa till huvudinnehåll

Stora och små företag lika viktiga vid kommunens besök

Företagen i en kommun är en viktig del för ett fungerande samhälle oavsett storlek.
Den här veckan hade vi nöjet att från Munkfors kommun besöka Värmlandstrafik samt NiHa Fastighet AB.

Värmlandstrafik

Det har skett en flytt av av Värmlandstrafik från Tallbacksvägen, till nya fräscha lokaler på Stålvägen, sedan kommunen, senast officiellt besökte huvudkontoret i Munkfors.
Det var personalsamordnare IngMarie Lindqvist, servicetrafikchef Anders Wahlén och trafikdirektör Mattias Bergh som tog emot och visade runt i de fina lokalerna.

Värmlandstrafik är en del av Region Värmland som är regional kollektivmyndighet i Värmland med ett 100-tal anställda med olika kompetenser. Jobb som består av bland annat trafikplanerare,
kundkommunikatörer, ekonomer, färdtjänsthandläggare, dataanalytiker, IT-samordnare, kommunikatörer, servicelinjeförare, kundservicepersonal och projektledare. Kontoren finns i Munkfors och Karlstad samt kundcenter på Karlstad busstation och på Centralsjukhuset i Karlstad.

– Sammanlagt är vi 35 personer i jobb här i Munkfors, berättar IngMarie.
Det är mycket planering som ingår arbetsuppgifterna tillika mycket planering inom den organisatoriska och tekniska utvecklingen som ständigt råder för att bidra till ett smidigt och hållbart resande för alla.

NiHa Fastighet AB

Ett företagande startar ibland med att man har ett ordinarie arbete vid sidan av, med en ambition att bygga upp verksamheten succesivt. Så var det för Nicklas Hartwig, när lusten att driva något eget blev verklighet. Det var i höstas, 2021 som han startade sitt företag NiHa Fastighet AB.

Varför det blev just i fastighetsbranschen förklarar Nicklas med att det var ett praktiskt sätt att kunna ha ett företag vid sidan av jobbet. Första fastighetsköpet blev ett parhus i Sunnemo med lägenheter för uthyrning som inte krävde allt för stor renovering. Det som behövdes ordnas till fixade han själv. I framtiden har han idéer om att kunna förvärva både affärslokal och lägenheter i närområdet.

Drömscenariot finns också, att bygga nya bostäder om tillfället, rätta platsen och finansiering skulle lösa sig. Nicklas har en speciell plats i åtanke och i sin vision. Vem vet? Kanske blir det på just den platsen en vacker dag. Det får framtiden utvisa. Att investera i fastigheter kräver kapital så Nicklas skyndar långsamt. Sen ska man också givetvis ha tur att hitta det rätta objektet också, som Nicklas uttrycker det.

Tack för två trevliga företagsbesök, säger vi från kommunens sida.

Publicering: 2022-05-05 | Ändrat: 2022-05-05
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se