Hoppa till huvudinnehåll
Fotograf Staffan Jofjell, årets kulturstipendiat och representant Jenny Blom ordförande i Ransäter-Munkfors konstförening som får 2023 års Bo Englund stipendium.

Stipendiater 2023 inom kulturen utsedda

Staffan Jofjell, fotograf har utsetts till 2023 år kulturstipendiat i Munkfors och Ransäter-Munkfors konstförening får ta emot årets Bo Englund stipendium.

Vi säger stort grattis till stipendiaterna, där Englund stipendiet delas ut vid november månads kommunfullmäktige. Kulturstipendiet delas ut vid årets sista fullmäktige möte i december.

Motiveringen för Bo Englund stipendiet lyder:
”Föreningen Ransäter-Munkfors konstförening som firar 40-årsjubileum i år, inspirerar och bjuder på fina konstutställningar som berör, skapar intresse, nyfikenhet samt kunskap kring konst och konsthantverk. Tack vare ideella krafter och engagemang i föreningen berikas kulturlivet i Munkfors-Ransäter.”

Motiveringen för kulturstipendiet lyder:
”För Staffans utställningar och fantastiska fotografier från resor runt om i världen samt den fina foto- och film dokumentationen av 80-talets dansbanor och festplatser i Värmland. ”Dans bort i vägen” speglar på ett ofiltrerat och nostalgiskt sätt ungdomens festglädje och gemenskap, i den landsbygd som en gång i tiden var en given mötesplats”

Publicering: 2023-11-14 | Ändrat: 2023-11-14
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se
Skriv ut