Hoppa till huvudinnehåll

Stål till världen från Munkfors

Högkvalitativ stålbladstillverkning med export till världens alla hörn. Familjeföretaget som hela tiden växer och generationerna avlöser varandra. Javisst är det Munkforssågar vi syftar på och där har det hänt en hel del sedan kommunens senaste företagsbesök.

Denna gång blev det ett spännande besök hos ett av världens ledande stålföretag, Munkforssågar.  Verkställande direktör Peter Hallberg och Jonas Ström kvalitets- och miljöchef tog emot kommunens representanter för en pratstund, uppdatering och visning. De berättade om nyheter inom Munkfors- koncernen, investeringar, tillverkning och produkter. Visade på nya knivskarpa sågblad, tillverkade för olika ändamål.

Många förknippar i första hand sågblad med skogsindustrin och sågverk, vilket är en del av marknaden. Numera är storsäljande produkter faktiskt livsmedelssågblad, som används i hantering av bland annat kött, fisk och bröd. Miljontals meter strömmar varje år ut från fabriken, både som hopsvetsade bandsågblad men även som metervara till kunder som svetsar själva.

Det blev förstås en runda på industrigolvet också.. Där fick vi se investeringar i nya maskiner och robotiseringar som både underlättar jobbet för medarbetarna samt håller kvaliteten på topp.

Senaste utbygget

Våren 2021 stod det imponerande 1000 kvadratmeter stora utbygget klart som gett plats för utökad produktion. Det är härifrån som kartongvis med stålband lastas och transporteras till stora delar av världen.

Visste du till exempel:
När man i livsmedelsindustrin skivar bacon i tunna skivor, eller när det trillar ner pepperoni-korv i pizzafabrikerna på frys-pizzor, så skivas dessa ofta med blad från Munkfors.

Det är rätt häftigt ändå, att vi kan stoltsera med företag som Munkforssågar i kommunen.

Tack Munkforssågar, för att vi fick komma på besök och ta del av er framgång och fortsatta planer.

Från vänster på bilden: Urban Karlsson, förtroendevald(c), Peter Hallberg vd, Jonas Ström , kvalitets- och miljöchef, Mathias Lindquist, kommunalråd och Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef.
Med på företagsbesöket var också kommunchef Jan-Olof Appel som denna gång fick agera fotograf.

 

 

 

Publicering: 2021-11-23 | Ändrat: 2021-11-23
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se