Hoppa till huvudinnehåll
Urban Karlsson (c), Joakim Backlundh, Mathias Lindquist, kommunalråd och Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef

Säsongens sista företagsbesök blev en träff med företagaren Joakim Backlundh

När företagare har sina kontor hemma går det alldeles utmärkt att träffas på annat sätt. Den här gången möttes vi på Far Inn 62.

Joakim Backlundh är egenföretagare sedan 2012. Först utbildade han sig till kartingenjör på Karlstad Universitet. Några år senare, efter jobb och praktik blev det Brobygrafiska med yrkesexamen i Grafisk mediaproduktion. Efter att ha tagit steget till att starta eget företag, har han succesivt byggt upp en kundkrets bland företag. Idag jobbar han främst med de större företagen i kommunen.

– Att vara egen företagare passar mig bra och jag har skapat rutiner för hur jag arbetar. Egenföretagandet ger en viss frihet men har man som jag, kontoret och arbetsplatsen hemma, gäller det att hitta en struktur för att jobba effektivt, säger Joakim Backlundh.

Reklam och grafisk design

Namnet på Joakims företag: Backlundh Reklam & Grafisk Design säger en del om vad han jobbar med. Dessutom är han en duktig fotograf och anlitas även som enbart sådan vid vissa tillfällen.

Att producera annonser, logotyper, broschyrer och marknadsföring på olika sätt ingår i verksamheten. Att filma har också tillkommit de senaste åren, då och information och reklam idag ofta kräver rörligt material för att sticka ut i mängden. Vid större jobb som kräver exempelvis korrekta språköversättningar, samarbetar han med andra aktörer för att hålla en proffsighet och hög kvalitet på jobben han utför.

Stort tack säger vi på Munkfors kommun till Joakim som tog sig tid att träffa oss och berätta om sitt företag. Nu tar vi en ”sommarpaus” när det gäller företagsbesök och laddar om inför hösten med nya spännande företagsmöten.

Publicering: 2023-05-24 | Ändrat: 2023-07-06
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se
Skriv ut