Hoppa till huvudinnehåll
Kommunfullmäktiges ordförande Pia Falk, kommunchef Jan-Olof Appel och Maud Karlsson, Ransäters Vintage

Säsongens sista företagsbesök bjöd på härlig nostalgikänsla

I Ransäter finns en riktigt smultronställe där man lätt blir nostalgisk av den sköna atmosfären.
Ransäter Vintage är platsen som bjuder på allehanda upplevelser. Café, loppis, minigolf och ett litet häftigt mack-museum, alltsammans finns på gården som lever upp sommartid.

Vi som minns bensinmacken som hade två bokstäver i grönt, färdas i sinnet tillbaka i tiden. BP-skylten, vid byggnaden som är en kopia av en bensinmack, vittnar om 50 och 60-tals prylar som hör till en svunnen tid. Prylar som blivit till ett litet museum hos Ransäter Vintage ägare Maud och Åke Karlsson.

Intresset för gamla ting och bilar gjorde att de öppnade stället med försiktighet redan 2018. Med ordinarie jobb vid sidan av smög de igång med verksamheten och sedan dess har det hänt massor på gården. Det ena och det andra har tillkommit efter hand men det är fortfarande huvudsakligen sommaröppet som gäller, även om man öppnar upp på helger då och då. Mot jul och påsk exempelvis.

Flera järn i elden med tryckeriet


Maud och Åke har ju sitt andra företag också, Ransäters Screen & Decor som kommunen besökte i oktober förra året. Då lovade vi att komma på besök till Vintage på vårkanten och det blev ett soligt möte
med Maud, då Åke var på sitt andra jobb.

En nyhet för säsongen är utbyggnaden av cafédelen. Caféet som också är inrett i nostalgins tecken, där man njuta av en smarrig fika med kaffebröd eller mackor. Maud är nämligen en fena på att baka också.

Loppisen prydlig, välfylld och välordnad, den stora minigolfbanan snart färdigställd i sin helhet. I samband med Wolfland Cruisers bilutställning på Ransäters hembygdsgård, ett stenkast bort så öppnar man upp för sommaren 2022. Vi hoppas den blir riktigt bra för paret Karlsson och deras underbara place.

Publicering: 2022-05-18 | Ändrat: 2023-01-30
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se
Skriv ut