Hoppa till huvudinnehåll
Stefan Carlund (SF gården), Urban Karlsson, Mathias Lindquist, Sandra Nilsson, Jan-Olof Appel.

På SF gårdens camping sprudlar det av idéer

För några år sedan, under pandemin tröttnade Stefan Carlund på livet i lägenhet. Han och sambon hittade en gård nära Ransäter och de bestämde sig för att flytta från Årjäng.

De tidigare ägarna av gården hade bedrivit en liten camping samt bed and breakfast och Stefan ville fortsätta med just camping delen. Vi var nyfikna på hur det går, så vi gjorde ett besök.

– Campingen har 15 platser som lämpar sig bäst för kortare perioder med husvagn, husbil eller tält. El finns till ett begränsat antal platser. Vi har också en gäststuga till uthyrning. Så ser det ut i dagsläget men planer finns på att utöka med bland annat några stugor till. Sedan har vi en utomhus byggnad som skulle kunna utnyttjas bättre, säger Stefan.

Ja, och idéer saknas inte, det förstår man när man lyssnar på Stefan. Att han är en flitig arbetsmyra som har många projekt på gång, gärna hjälper och samverkar med andra, råder det heller inga tvivel om. Hans största fritidsintresse är motorsport, som han också lägger en hel tid tid på.

Till sitt ordinarie arbete i Karlstad pendlar han dagligen, så verksamheten med campingen är ett sidospår med utvecklingspotential.

Tack för att vi fick komma, se SF gårdens camping och lyssna till Stefans framtidsvisioner.

Med på besöket fanns Urban Karlsson (c), Jan-Olof Appel (kommunchef), Mathias Lindquist (kommunalråd), Sandra Nilsson (turismsamordnare) och Birgitta Svensson (enhetschef näringsliv).

Publicering: 2023-09-27 | Ändrat: 2023-09-27
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se
Skriv ut