Hoppa till huvudinnehåll

På lördag uppmärksammar vi Earth Hour

Lördagen den 23 mars klockan 20.30 deltar Munkfors kommun i Earth Hour. Vi är med för att bidra till att vända förlusten av biologisk mångfald och begränsa klimatförändringarna, då det är dags att agera för planeten nu.

Under Earth Hour släcker Munkfors kommun ner gatubelysningen mellan 20.30 och 21.30. Om tekniken är med oss kommer gatubelysningen släckas ner i alla områden förutom centrala Munkfors.

När klimatförändringarna fortsätter att öka och den biologiska mångfalden drastiskt dalar, måste vi sätta fokus på att prioritera och ta hand om vårt enda hem – planeten. Det är skarpt läge för både klimatkrisen och förlusten av natur.

Släck lamporna för vår planet, du med, för att uppmärksamma det klimatarbete som pågår. Att släcka lamporna under Earth Hour är en symbolisk handling. Timmen ska visa att vi tillsammans är starka samt har solidaritet med våra medmänniskor och vår planet.

Om Earth Hour

Earth Hour äger rum klockan 20.30 sista lördagen i mars varje år, men är i år tidigarelagt på grund av påsken. Initiativet startades av WWF i Australien 2007 och har sedan dess vuxit lavinartat. Förra året deltog 190 länder och nära en miljard människor i Earth Hour världen över.

Många kända landmärken släckte ner under timmen, så som operahuset i Sydney, Kristusstatyn i Rio de Janeiro och Notre Dame i Paris. I Sverige var det hela 121 kommuner som deltog i Earth Hour på olika sätt, däribland Munkfors kommun.

Dokument och länkar

Länkar på andra sidor

Publicering: 2024-03-21 | Ändrat: 2024-03-21
Sidansvarig: Erik Lundh | erik.lundh@munkfors.se
Skriv ut