Hoppa till huvudinnehåll
Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef, Mikael "Micke" Bergström-Bilelektriska, Mathias Lindquist, kommunalråd och Urban Karlsson (c). Bakom kameran Jan-Olof Appel, kommunchef

På besök hos Bilelektriska på Näset

Micke sköter kundmottagningen, Nils jobbar ute i verksta´n tillsammans med ytterligare två anställda.
Här repareras och servas bilar. Så har det sett ut under lång tid hos Bilelektriska. Men 2020 ändrades ägandeförhållandena och företaget Munkfors Bilel Nils o Micke AB bildades.

Mikael Bergström och Nils Beckert är sedan 2020 kompanjoner och driver företaget tillsammans.
De kompletterar varandra bra med sina två olika roller i verksamheten.

Micke började jobba på Bilelektriska redan 1996 när hans far, Ingemar Bergström, i folkmun kallad ”Bredde” ägde företaget.

Nils jobbade redan i verkstaden 2020, när de beslutade sig för att slå sina påsar ihop.

– Det har fungerat väldigt bra, säger Micke som berättar om hur de fördelar jobben, säger han.

Heltäckande bilverkstad

Verkstaden ingår i den oberoende bilverkstadskedjan Bosch Car Service. Här utförs alla typer av bilreparationer och bilservice. De är också den enda Auktoriserade AC-verkstaden på orten.

Den tekniska utvecklingen och automatiseringen i fordon, gör att det genom åren blivit en stor ökning av mjukvara riktad till fordonsbranschen. Det jobbar Bilelektriska också med.

– Vi släcker också tvåor, säger Micke, vilket innebär att om man får nedslag på bilbesiktningen så
behöver man inte boka ny tid på bilprovningen. Bilelektriska ser till att laga de brister som behövs och ser till att tvåorna släcks. Fordonet går igenom besiktningen utan att du behöver åka till bilprovningen igen när verkstaden har åtgärdat felen. Det är ett smidigt sätt för många.

Var kommer då kunderna ifrån, frågar vi? Svaret: Från alla möjliga delar av länet.

När vi ska ta en bild innan vi lämnar Bilelektriska, finns inte Nils att hitta… Han hade kanske huvudet i en motorhuv ute på verkstadsgolvet, så vi lät honom jobba på men lyckades få med Micke på en bild framför den nya coola kundmottagningsdisken.

Tack för att vi fick hälsa på!

Publicering: 2023-04-25 | Ändrat: 2023-04-28
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se
Skriv ut