Hoppa till huvudinnehåll

På besök hos anrika klädbutiken Lerins

Butiken har verkligen en gedigen historia. Tänk att den faktiskt funnits sedan 1868 och fortsätter locka kunder till Munkfors.

Vi har haft nöjet att genomföra ett trevligt företagsbesök, hos en av Munkfors äldsta och mest välkända butiker. Företaget Lerins Herrkonfektion som egentligen är det korrekta namnet, har historiskt sett funnits sedan 1868, då under namnet Reiners Herrkläder. Namnet ändrades 1947 i samband med att familjen Lerin kom in i bilden.

För ett år sedan var det ovisst vad som skulle hända med den anrika butiken, efter dåvarande ägarens hastiga bortgång. Detta oroade givetvis många kunder men lösningen stod glädjande nog en anställd för.

Anneli Agnemyr, som arbetat i butiken under ett antal år, tog till sist beslutet att ta över affärsverksamheten.

 ” Jag ville verkligen att butiken skulle finnas kvar. Det är ju faktiskt inte första gången jag satsar på eget företagande. På 80-talet grundade jag och min man Body Shop i Karlstad som vi drev en bit in på 90-talet. Med den erfarenheten i bagaget är jag väl medveten om att bra service och ”det där lilla extra”, är oerhört viktigt. Kanske ännu viktigare på mindre orter, precis som Lerins också varit känt för i alla tider. Det märks på alla kunder som kommer hit till butiken från alla möjliga orter, säger Anneli. Lerins i Munkfors har alltid stått för kvalitet och bra service och så ska det förbli, fortsätter hon”.

Fortsätter driva butiken i samma anda

Anneli är mån om att fortsätta driva Lerins Kläder i samma anda som tidigare ägare. Hon påpekar  vikten av rätt sortiment, märken, kvalitet och service, så kunderna känner igen sig.
Försäljningen av arbetskläder och möjligheterna till tryck finns också kvar. Servicen för kemtvätt har återinförts. Du lämnar in din kemtvätt hos Lerins, som i sin tur samarbetar med ett annat företag som utför tvätt och leverans.

Får hjälp i butiken

Anneli får också god hjälp i butiken av sonen David och Jan Hylland. Jan som faktiskt arbetade på Lerins en tid på 70-talet, innan han gick vidare i arbetslivet. Numera är Jan pensionerad men ställer gärna upp och hjälper till när det behövs förstärkning i affären..

Vi tackar från kommunens sida, för ett inspirerande företagsbesök och önskar familjen Agnemyr fortsatt lycka till med familjeföretaget och butiken.

Publicering: 2021-10-11 | Ändrat: 2021-10-11
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se