Hoppa till huvudinnehåll

Oförändrad fjärrvärmetaxa för år 2023 – har Värmlands billigaste villataxa

Trots att kostnader stiger, inte minst el-priset, har Munkfors kommun glädjande besked. Munkfors Energi AB:s styrelse har beslutat att fjärrvärmetaxan lämnas tills vidare oförändrad för år 2023.

Förra året sänkte Munkfors Energi AB fjärrvärmetaxan med 2,5 öre/kWh inklusive moms och totalt sett sedan år 2020 har taxan sänkts med 6,25 öre/kWh inklusive moms. Nu har styrelsen beslutat att behålla samtliga taxor tills vidare oförändrade för år 2023.

– Det är ju väldigt speciellt, särskilt i år när priser höjs ganska rejält nationellt. Det är väldigt förmånligt för Munkforsborna, säger Jan-Olof Appel, kommunchef och VD för Munkfors Energi AB.

Den fasta avgiften på villataxan ligger på 4 000 kr/år, inklusive moms. Energiavgiften är 68,1 öre/kWh, inklusive moms. Det innebär att den totala förbrukningskostnaden är cirka 17 600 kronor för en normalvilla som förbrukar 20 000 kWh årligen. Det gör att Munkfors Energi AB kan stoltsera med att de erbjuder Värmlands billigaste villataxa.

– Det har att göra med den effektiva tekniken vi använder oss utav. Det känns väldigt bra att kunna lämna det redan låga priset oförändrat för nästa år, säger Jan-Olof Appel. 

Publicering: 2022-12-02 | Ändrat: 2022-12-01
Sidansvarig: Erik Lundh | erik.lundh@munkfors.se
Skriv ut