Hoppa till huvudinnehåll

Nya som företagare i Munkfors

I december är det full fart ute hos företagen och den månaden brukar vi pausa företagsbesöken. Vi hann med två företagsbesök under novembers sista dag och det blev faktiskt till nya företagare i Munkfors.

Blomsterboden

Blomsterboden fick nya ägare 28 november så när vi träffar systrarna Camilla Persson och Annlouise Kvarnström är det deras tredje dag som egenföretagare. För Camilla är butiken inte ny. Hon har varit anställd där av tidigare ägare i många år. Valet att överta butiken blev ändå ganska enkelt.

-Kände att jag måste våga. Med utbildningen som florist, yrkes- och butikserfarenheten samt med tanke på intresset för arbetet var det lockande. Att bibehålla jobbet, kompetensen och att det är den enda butiken i dess slag i kommunen blev också avgörande. Jag ville inte ångra att jag inte tog chansen, säger Camilla som fick med sig systern Annlouise i aktiebolaget.

Annlouise har också stor butiksvana, från Coop och Mias, så det kändes som en naturlig partner i företaget. Tillsammans kommer de nu driva Blomsterboden.

Pa Enns restaurang

Dagen innan öppning av nya thairestaurangen Pa Enns i Munkerud, får vi en pratstund med Salisa Tidtam som till en början kommer sköta restaurangen tillsammans med en anställd. Hon är mamma till Chaiyong Saensri som ska driva verksamheten. De är absolut inte nya i restaurangbranschen även om de blir nya för Munkfors. De har även en thairestaurang i Arvika.

Chaiyong själv berättade vid ett tidigare tillfälle om valet att öppna även i Munkfors:
En av våra kompisar som bor i Munkfors berättade att det var en lugn och trevlig ort och av en slump fick jag syn på fastigheten som var till salu på Munkerudsvägen, där Bageri och Café Punkten tidigare fanns och ja, nu har vi köpt fastigheten och satsar här.
Omfattande renoveringar och investeringar i kök, ventilation med mera har gjorts och på onsdag 1 december är det äntligen dags för öppning.

 

Vi är jätteglada att fått besöka dessa drivna företagare och önskar dem stort lycka till med butik och restaurang.

(Från kommunen: Kommunalråd Mathias Lindquist, kommunchef Jan-Olof Appel och turism- och näringslivschef Birgitta Svensson)

 

Publicering: 2021-11-30 | Ändrat: 2023-07-06
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se
Skriv ut