Hoppa till huvudinnehåll

Nu får Munkfors kommun nytt utseende

Vår nya grafiska profil har lanserats! Det innebär, nya färger, uppfräschad logotyp och ett nytt utseende på munkfors.se.

Munkfors kommun har flera olika verksamheter. Syftet med den grafiska profilen är att samordna all kommunikation så att vi ger ett samlat visuellt intryck. Det ska alltid vara tydligt att det är Munkfors kommun som är avsändaren när vi kommunicerar.

Vår tidigare grafiska profil hade inte ändrats på flera år. I den grafiska profilen ingår nya färger, typsnitt, grafiska element och ny logotyp.

Vad blir nytt?

  • Kommunens logotyp har en liknande symbol (den slingrande älven) men har fått en annan karaktär. Älven i symbolen har fått en mörkare blå ton och runtom har den fått en mer jordnära grön. Typsnittet behåller samma känsla men med tydligare streck för bättre synlighet. Dessutom har den nu fått en mer tydlig avsändare. Logotypen ska endast användas inom kommunens organisation. Kommunvapnet förblir densamma och kommer finnas kvar på kommunhusets byggnad och på vägskyltar.
  • Vi har nya mer jordnära färger som kännetecknar Munkfors och kommer synas i vår marknadsföring och hemsida. Vi hoppas att de nya mörkare färgerna gör en skillnad för de med nedsatt kontrastseende.
  • Vi byter typsnitt för att förbättra läsbarheten och tillgängligheten.
  • Hemsidan munkfors.se har fått nytt utseende med de nya färgerna och typsnitt. Det har även blivit vissa formändringar. Det kan det vara nya vägar nå de sidor du brukar besöka. Vi hoppas du har överseende med detta. Kontakta oss om du har frågor och funderingar.

Den gamla profilen kommer att fasas ut, men gamla produkter under en övergångsperiod kommer att förekomma. All nyproducerad kommunikation från kommunen ska från och med nu utformas efter den nya grafiska profilen.

Kontakt

Vill du veta mer om kommunens grafiska profil är du välkommen att kontakta vår kommunikatör.

Kommunikatör

Erik Lundh
telefon: 0563-54 10 08
E-post: erik.lundh@munkfors.se

Dokument och länkar

Länkar på munkfors.se

Ladda ner logotyp och nya grafiska profilen på munkfors.se

Publicering: 2023-11-10 | Ändrat: 2023-11-10
Sidansvarig: Erik Lundh | erik.lundh@munkfors.se
Skriv ut