Hoppa till huvudinnehåll
Prisutdelning i FIA Smart Driving Challenge skedde i vinnande kommun. Här ses Team Munkfors tillsammans med representanter från övriga kommunlag Torsby, Hagfors, Sunne (Kil deltog i tävlingen men saknas på bilden) sammanlagt 34 personer deltog från kommunerna.

Munkfors vann tävling i klimatsmart körning

Under den Europeiska Mobilitetsveckan, 16-21 september, har de fem värmländska kommunerna Hagfors, Kil, Munkfors, Sunne och Torsby tävlat i klimatsmart körning under ledning av rallyproffset Tina Thörner.

Värmlandskommunerna utmanade varandra i en intern tävling FIA Smart Driving Challenge, som en del i den globala tävlingen FIA World Challenge. I deras tävlingsapp i smart körning kan människor över hela världen tävla om vem som kör mest trafiksäkert och klimatsmart.

Appen används för att mäta de tävlandes resultat och den är bara ladda ner till mobilen. I den globala tävlingen kan också privatpersoner delta.

– Årets tema för kampanjen Europeiska Mobilitetsveckan är Bättre resande. Genom att låta anställda och företag i våra kommuner utmana varandra och lära sig mer om säker och klimat-smart bilkörning tror vi det ger bra förutsättningar för bättre resande med bil i våra kommuner där kollektivtrafik, cykel eller gång inte alltid är möjliga alternativ, säger Ulrika Thorén, energi- och klimatrådgivare/hållbarhetsstrateg i kommunerna Forshaga, Hagfors och Munkfors.

Bakom initiativet står kommunernas energi- och klimatrådgivare och näringslivsenheter.

– Genom utmaningen vill vi skapa en större medvetenhet om hur var och en med sin körning kan påverka klimatet och säkerheten på vägarna. Deltagarna kan följa varandra i realtid så det blir en väldigt bra sporre till att vilja förbättra sig, säger Åsa Rolandsdotter Gertling, näringslivsutvecklare, i Sunne kommun.

Team Munkfors

När tävlingen avslutades visade det sig att det blev Team Munkfors som tog hem segerpokalen 2022.
Munkforslaget bestod av: från Munkfors kommun: lagledare Birgitta Svensson, Mathias Lindquist, Sandra Nilsson, Malin Lindh samt Per Klarström, El-Center och Evelin Svensson, K. Svensson Åkeri.
Från självaste Tina Thörner kom grattishälsningen: ”GRATTIS GRATTIS VÄRLDENS SMARTASTE TEAM!
MUNKFORS, så bra kört”.
– Vi är så stolta i vårt Team. Vi har lärt oss hur man ska köra smart för att minska påverkan på miljön.
Alla kommunlag har kämpat på bra och det har varit kul att följa varandras poäng i realtid i appen, säger lagledaren i Team Munkfors.

Publicering: 2022-09-23 | Ändrat: 2022-09-23
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se