Hoppa till huvudinnehåll

Munkfors i topp när företagarna svarat på Svenskt Näringslivs enkät

Svenskt Näringsliv har sedan 2001 genomfört enkätundersökningen bland landets företagare som sedan ligger till grund för den årliga rankingen av företagsklimatet i Sverige. Munkfors har legat i toppen tillsammans med Vårgårda de senaste åren gällande det sammanfattande betyget och så även i år.

Idag presenterade Svenskt Näringsliv resultatet från sin årliga undersökning av det kommunala företagsklimatet. 32 000 företagare i Sverige har deltagit i undersökningen där de får ge en syn på företagsklimatet i sina respektive kommuner.

Högst sammanfattande betyg fick Vårgårda med medelbetyget 4,81, tätt följd av Munkfors med betyget 4,79. Det näst högsta betyget som en kommun någonsin fått i undersökningen.

Förbättring i alla enkätfrågor

Munkfors har förbättrat sig i samtliga 15 delfrågor jämfört med 2020 och är bästa kommun i Sverige i 9 av dem.

Så här kommenterar Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef i Munkfors kommun resultatet:

– Otroligt att vi lyckas hamna i toppen igen med tanke på att det varit ett minst sagt speciellt och tufft år med pandemin, både för kommun och företag. För oss är enkätsvaren viktigare än själva rankingen som kommer i höst. Genom att ta del av och analysera företagens svar, kan vi fokusera på rätt saker att jobba med.

– Vi har fantastiska företag i vår kommun som kämpar hårt och deras svar är viktiga för hur vi ska kunna bli ännu bättre tillsammans, säger Mathias Lindquist, kommunstyrelsens ordförande

Själva rankingen av företagsklimatet totalt sett i Sverige släpps i höst.

Läs mer om resultatet

Enkätresultat för alla kommuner finns nu på Foretagsklimat.se

Publicering: 2021-05-25 | Ändrat: 2021-05-26
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se
Skriv ut