Hoppa till huvudinnehåll

Kommunens företagsbesök kan se ut på olika sätt

Från kommunens sida är det viktigt att besöka alla möjliga olika branscher. Stora företag och mindre företag. Ibland kan det vara företag som nyss startat, som funnits längre eller väldigt länge.
Den här veckan tittade vi in hos 1-årsjubilerande Elisabeth (Bittan) Erlandsson samt hos Anna Langenbach på centrum.

Bittans Konditori

Snart firar Bittans Konditori 1 år. Mitt i rådande pandemi öppnade Elisabeth (Bittan) Erlandsson sitt mysiga konditori på centrum. Ett mod som visade sig vara lyckat. Kundtillströmningen blev över förväntan och med ett lärarjobb på sidan av konditoriet, blev det ett tufft första halvår att rodda. Som småbarnsförälder och med två jobb. Men brinner man för någonting går allt.

Speciellt vid semmeltiden var det helt galet tryck och med de begränsade resurser vi har i vårt lilla kök var det verkligen en utmaning, säger Bittan.

Från i somras, då hon avslutade sin lärartjänst är det dock fullt fokus på företaget och konditoriet.
Under sommaren drev hon också caféet vid Gamla brukets museer som är ett populärt besöksmål i Munkfors. Samverkan med Laxholmen Kulturhus i samma område gjorde också att det förhöjde attraktionen i hela området. Det var länge sedan det vistades så många besökare i Bruksparken som sommaren 2021.

Inte bara bakverk

Det är inte bara goda bakverk som erbjuds hos Bittans konditori.

Vi började så smått med enklare lunchmenyer och märkte snart att det blev väldigt populärt, så idag finns kocken Maria Wallin anställd också. Även om det ibland krävs extra anställda vid behov, är det skönt och inspirerande att vara två övrig tid på året, säger Bittan

Strax före advent firas 1-årsjubileum med kalas förstås och i december , vid speciella datum serveras julmiddag och Afternoon tea. Vid jul väntar en välbehövlig ledighet under några veckor och när man sedan öppnar igen, vad tror ni väntar då? Jojomänsan, då är det strax dags för semmelbak igen.

 

Systembolaget i Munkfors

På veckans företagsrunda kikade också kommunalråd Mathias Lindquist, kommunchef Jan-Olof Appel och turism- och näringslivschef Birgitta Svensson in till Anna Langenbach, butikschef på Systembolaget i Munkfors.

Det känns bra att kunna ha en god lokal dialog med butiken, i kommunens förebyggande omsorg- och trygghetsarbete.  Exempelvis jobbar Systembolaget med Barndom utan baksmälla. Ett initiativ som syftar till att göra skillnad för barn som far illa av vuxnas drickande. Avgörande ögonblick som handlar om att se, våga och göra mer för de barn som drabbas av föräldrars alkoholproblem och vart man kan vända sig för att få hjälp. Det är ett samarbete mellan BRIS, Childhood, IQ, Maskrosbarn, Systembolaget och Trygga Barnen.

Rätten till en trygg uppväxt

Det ligger mig varmt om hjärtat och är ett arbete som vi är extra stolta över, säger Anna och berättar om foldern som finns vid in-utgången i butiken, där man kan läsa mer om hur och vad man kan göra när man ser eller misstänker att barn far illa.
Alla barn har rätt till en trygg uppväxt och Systembolaget finns till för alla i Sverige – även de som inte handlar hos oss.

Publicering: 2021-11-18 | Ändrat: 2021-11-18
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se