Hoppa till huvudinnehåll
Vd Mathias Larsson på Inission berättar för kommunens representanter om elektronikprodukterna som tillverkas.

Inission- börsnoterat elektronikföretag i Munkfors

1983 grundades EDC av två drivna Munkforskillar. Mycket har hänt sedan dess. Nya ägare, nytt namn och sedan många år tillbaka är Inission som företaget idag heter, också ett börsnoterat företag.

Mellan åren 2011-2014 var Mathias Larsson platschef på Inission i Munkfors. Nu är han tillbaka som VD.
Vi träffade honom, fick en lägesrapport och gick en runda i produktion. Det har hänt en hel del inom tekniken, och i lokalerna sedan vi senast gjorde ett företagsbesök. Då fanns produktionen på fyra våningar i byggnaden. Idag har man byggt om så allt finns på ett och samma plan, vilket gör produktionsflödet effektivare.

Om Inission

Inission är total leverantör som erbjuder krävande industrikunder i Norden kompletta elektroniska och mekaniska produkter av högsta kvalitet. Tjänsterna täcker in hela produktionscykeln, från utveckling och konstruktion till industrialisering, volymproduktion och eftermarknad. Produktionen är baserad på hög flexibilitet, kundanpassning och korta ledtider, vilket bidrar till mycket konkurrenskraftiga erbjudanden ut till kund.

Förutom Inission i Munkfors finns produktionsenheter i Stockholm, Västerås, Borås, Malmö, Trondheim (Norge), Lohja (Finland), Lagedi och Talinn (Estland).

Antalet medarbetare totalt är 690 och av dessa är 140 anställda i Munkfors. Vi träffar några Team-ledare ute i produktion som imponerande förklarar hur man arbetar tillsammans i ”lagen” för ordning, trivsel och att att hålla produktionstider och kvalitet.

Stort tack från oss på kommunen och näringslivsenheten för att vi fick göra ett besök.

Publicering: 2023-11-22 | Ändrat: 2023-11-22
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se
Skriv ut