Hoppa till huvudinnehåll

Informationsträff om våra barn och andras unga

Det är viktigt att vuxna stöttar våra unga. Det mest preventiva vi kan göra är att prata med våra ungdomar och visa att vi bryr oss. Nu arrangeras därför en informationsträff med temat ”vara vuxen för våra egna barn och andras unga”.

Munkfors kommun har sedan en tid tillbaka på skolan, i samverkan med polisen, socialtjänsten och fritidsgården, planerat för ett informationsmöte med vårdnadshavare och andra viktiga vuxna kring ungdomar kring temat.

Den 11 april klockan 18.00 bjuds allmänheten in till en informationsträff i Munkfors förenings- och konferenscenter. Medverkar gör kommunpolis Caroline Eriksson, områdespoliser, Johan Ljunggren och Elias Kahlström, kommunens representanter för socialtjänst, fritidsgård och skola.

Våra unga uppskattar tjat

Träffen hör egentligen inte ihop med de uppmärksammade och tragiska dödsfallen som media rapporterat om kring unga vuxna i vårt län. Vi har inga indikationer från vår samverkan mellan skola, socialtjänst och polis att vi har droger som florerar hos våra ungdomar men det kan aldrig uteslutas.

Det är alltid viktigt att vuxna stöttar våra unga. Även om vi är ”tjatiga” föräldrar så uppskattar våra ungdomar att vi frågar dem var de är? Vad de gör? Med vilka de umgås? Och om de trivs och har roligt.

Samtalen kommer att handla om:

  • Läget i vår kommun
  • Att vara tonårsförälder
  • Tobak, alkohol och droger

Datum: 11 april
Tid: klockan 18.00
Var: Munkfors förenings- och konferenscenter, Kapellvägen 26, 684 31 Munkfors

Kontakt

Linda Andersson Falk, rektor Forsnässkolan
0563-54 11 98
linda.anderssonfalk@munkfors.se

Publicering: 2023-04-03 | Ändrat: 2023-04-03
Sidansvarig: Erik Lundh | erik.lundh@munkfors.se
Skriv ut