Hoppa till huvudinnehåll

Här är veckans två företagsbesök

Denna vecka blev det besök hos OKQ8 och Munkfors Förenings- och Konferenscenter.

OKQ8

Vid besöket hos Magnus Felixson på OKQ8 berättade han om många tekniska nyheter som kommit igång och är på gång i butiken. OKQ8-butiken i Munkfors ingår i ett pilotprojekt i landet, när det gäller att testa nya tekniska lösningar.
En nyhet är möjligheten för självscanning för betalning, så om det är kö till kassan kan man välja självscanning. Med en QR kod kan man komma in på stationens wc och behöver inte hämta nyckel, vilket innebär att den är tillgänglig dygnet runt numera.


Sedan en tid tillbaka finns också Budbee Box. Det är en smart leveranstjänst där du själv, med en kod kan hämta dina varor i en box inne i butiken om du handlat via nätet.
Ingen har väl heller missat att man avnjuta Starbucks kaffesorter på OKQ8.
Nu drar också glassäsongen igång på allvar och en annan mycket spännande nyhet gällande butiken
kommer snart.

Munkfors Förenings-
och Konferenscenter

Här på konferenscenter händer det också en hel del. Med pandemin kom många inställda evenemang, cuper och idrottsläger. Då såg man möjligheten att ta sig an renoveringar som tidigare varit svårt att få till tidsmässigt, mellan arrangemang. Det har målats, snickrats och grejats lite varstans i byggnaden, berättar vd Vanja Persson, som passar på att berömma personal och hjälpredor.
När kommunen kommer på besök är renoveringen i fastighetens huvudentré samt östra dels toaletter i full gång.


Verksamhetens inriktning på konferenscenter har kommit att förändrats genom åren. Det har gått från stora danser och konferenser till att innefatta den mer idrottsliga delen tillsammans med föreningarna. Hockeyn med läger och cuper dominerar men givetvis hoppas man den delen kommer växa inom fotboll och innebandy också.


IFK Auktioner och det flitiga ideella gänget som sliter och jobbar med allt kring den delen finns på plats under besöket. Det är full aktivitet som råder för att ställa iordning, inför nästa auktion kommande helg.
Snart har ju också Munkforsrevyn premiär i stora salongen, med sin påskrevy, efter två års uppehåll på grund av pandemin. Ett efterlängtat inslag.

Från kommunen var det kommunalråd Mathias Lindquist, kommunchef Jan-Olof Appel och turism- och näringslivschef Birgitta Svensson som hälsade på företagen.


Publicering: 2022-03-24 | Ändrat: 2022-03-24
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se