Hoppa till huvudinnehåll

Halkbekämpningen fortsätter – gratis sand finns att hämta

Nu har vi åter sandat på samtliga vägar, gång- och cykelbanor som kommunen ansvarar för. Gruset försvinner dock snabbt ner i isen som smälter, så vi håller kontinuerlig bevakning. Upplever du att det är halt någonstans kan du hämta gratis sand på kommunförrådet.

De senaste dagarna har vädret skiftat snabbt från minusgrader till plusgrader. Därför pågår mycket jobb med att halkbekämpa, för när isen smälter försvinner gruset ner och det blir åter halt. Det är svårt att kunna halkbekämpa alla gator samtidigt, trots att vi använder alla resurser vi har att tillgå, men vi kommer till din gata så fort som möjligt.

Idag har vi sandat på samtliga vägar, gång- och cykelbanor. Vi fortsätter också att sanda kontinuerligt på gångvägar och håller bevakning. Vägarna är också väldigt ojämna på grund av isen och kommer att hyvlas. Tyvärr är vår väghyvel trasig och på service sen 8 december, men förhoppningsvis kommer detta ske inom kort.

Vi har full förståelse för det besvär som uppstår med väglaget men ber om fortsatt försiktighet när du rör dig utomhus, då det kan vara halt ännu. Använd gärna broddar och undvik att köra bil i den mån det går.

Upplever du att det är halt där du bor finns gratis sand att tillgå vid kommunförrådet. Kommunförrådets öppettider 07.00-16.00 måndag till fredag. Det finns även en sandlåda utanför grinden. Glöm inte att ta med en hink eller liknande att ha sanden i.

Kommunförrådets adress:

Uddeholmsvägen 11 B
684 31 Munkfors

Publicering: 2024-01-25 | Ändrat: 2024-01-29
Sidansvarig: Erik Lundh | erik.lundh@munkfors.se
Skriv ut