Hoppa till huvudinnehåll
Mathias Lindqvist, Peter Larsson, Agnes Moderato, Emelie Persson och Johanna Granroth.

Gratis sommaraktiviteter för barn och unga

Munkfors kommun har beslutat att finansiera fria sommarlovsaktiviteter för barn och unga mellan 6–15 år. Det bjuds på idrottsaktiviteter och kulturell utövning att prova på.

Det blir inga statliga medel till fria sommarlovsaktiviteter, men tack vare den finansiella satsningen från politikerna i Munkfors kommer kommunen, i nära samarbete med lokala föreningar, ändå kunna erbjuda barn och unga möjligheten att få prova på olika aktiviteter helt kostnadsfritt.

– Vi ville satsa på det här för att vi anser att alla barn har rätt till ett roligt och händelserikt sommarlov. Tillsammans med engagerade föreningar kan vi skapa en meningsfull och kul ledighet för våra barn och unga där folkhälsa står i fokus, säger Mathias Lindquist, kommunalråd (S).

Det kommer finnas möjlighet att gå IFK Munkfors Sommaridrottsskola som är fullspäckad av sporter att prova på såsom innebandy, friidrott, golf och padel.

På Forsnäsbadet erbjuds gratis simskola för barn och unga. Det kommer hållas ett cirkuskollo för de som vill prova på cirkuskonster.

Även kommunens egna verksamheter inom biblioteket och fritidsgården kommer ha ett schema med prova på-aktiviteter över sommaren.

– Det här är en perfekt chans att testa på någon aktivitet och eventuellt hitta ett nytt fritidsintresse. På det här sättet kan föreningarna hitta barn och unga som de annars inte hade hittat. Det känns rätt att vi ges möjligheten att skapa en mer jämlik folkhälsa inom kommunen, säger Johanna Granroth, förenings- och folkhälsostrateg.

Publicering: 2023-05-12 | Ändrat: 2023-05-16
Sidansvarig: Erik Lundh | erik.lundh@munkfors.se
Skriv ut