Hoppa till huvudinnehåll

Gratifikanter och kulturstipendiat hyllades på fullmäktige

Under tisdagens sammanträde i kommunfullmäktige hyllades våra medarbetare som har arbetat 25 år i Munkfors kommun.  Kvällen till ära fick även Bo Englund ta emot kommunens kulturstipendium.

18 december hölls årets sista sammanträde i kommunfullmäktige på Munkfors Förenings- och Konferenscenter. Här uppmärksammades 15 gratifikanter med sammanlagt 375 års erfarenhet för lång och trogen tjänst. Jubilarerna bjöds på ett läckert julbord innan det var dags för dem att ta emot varsin välförtjänt minnesgåva som tack för det fina arbetet som de har gjort för Munkfors kommun i alla år.

Personalchef Maritha Lundström delade ut gåvorna under tiden som Pia Falk, kommunfullmäktiges ordförande (S), berättade kort om vad respektive medarbetare har jobbat med under sin tid i kommunen. Precis som tidigare år fick gratifikanterna ta emot en gåva på 4 135 kronor som tack för sina fina insatser.

Årets gratifikanter

Ann-Christine Håkansson
Carina Johansson
Catharina ”Ila” Bengtsson
Catharina Hansson
Christina Johansson
Hans Westlund
Ingela Linné
Inger Falck
Kristina Jansson
Maria Adolfsson
Mats Andersson
Reine Johansson
Ulla Englund
Ulla-Britt Englund
Ulrika Karlgren

Kulturstipendium delades ut
Munkfors kulturstipendium delades ut till munkforsbördige skulptören Bo Englund. Tyvärr kunde inte Bo delta vid utdelningen men i hans ställe kom hans gode vän Torbjörn Hedin.

– Bo fyller 90 år i april och tyvärr blev resan lite för lång för att han skulle kunna vara med oss här ikväll. Vi lärde känna varandra för 20 år sedan och därför har han bett mig att ta emot stipendiet i hans ställe.

Bo hade som tack för utmärkelsen skrivit en fin hälsning till Munkfors som Torbjörn passade på att läsa upp. Här delade stipendiaten med sig av fina minnen från bygden och hur Munkfors alltid kommer att ha speciell plats i hans hjärta.

Till Munkfors

Det fyller mig med glädje
att från min födelseort få mottaga
ett kulturstipendium!
Stor tacksamhet känner jag till min härliga mamma
som födde mig i en röd stuga vid Klarälven.
Åren gick och vi flyttade
till många ställen i Borås och Stockholm.
Men ständigt kom jag i ungdomen åter till Munkfors,
träffade många kamrater och vänsälla släktingar,
dansade i Folkets park,
badade, rodde och fiskade i Klarälven,
blev bjuden på mumsiga hackkorvar
och rejäla mackor…
Inte underligt att jag ville bli en Munkforsare…

Om stipendiet
Munkfors kommuns kulturstipendium ska stödja och uppmuntra förtjänstfulla kulturella insatser. Stipendiet delas ut till personer, organisationer och sammanslutningar som har gjort uppmärksammade insatser för Munkfors kommun. Det är kommunstyrelsen som utser stipendiaten och detta offentliggörs på årets sista kommunfullmäktige.

 

Publicering: 2018-12-19 | Ändrat: 2018-12-19
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se