Hoppa till huvudinnehåll
Årets kulturstipendiat Ann-Sofie ”Fia” Pettersson.

Gratifikanter och kulturstipendiat hyllades på fullmäktige

När kommunfullmäktiges sista möte för året skulle hållas hyllades medarbetare som arbetat 25 år inom Munkfors kommun. Dessutom delades även ut ett kulturstipendium som i år gick till Ann-Sofie ”Fia” Pettersson.

Under tisdagen den 13 december var det årets sista sammanträde i kommunfullmäktige som hölls på Munkfors förenings- och konferenscenter.

Gratifikanter

Kommunfullmäktiges ordförande Pia Falk (S) presenterade de medarbetare som arbetat 25 år inom kommunen samt berättade kort om vad respektive medarbetare har jobbat med.

Årets grafikanter Joakim Linzie, Helen Nilsson och Malin Persson Lunde.

Jubilarerna fick ta emot varsin blomma samt presentkort som tack för det fina arbetet som de har gjort för Munkfors kommun i alla år. Presentkortet låg på 4 390 kronor.

Samtliga gratifikanter

Joakim Linzie, IT-tekniker
Malin Persson Lunde, lärare
Helen Nilsson, vårdare omsorg
Stefan Nilsson, parkarbetare
Carina Bohlin, vårdbiträde
Marie-Louise Andersson, undersöterska

Kulturstipendiat

Även årets kulturstipendium skulle delas ut vilket i år gick till Ann-Sofie ”Fia” Pettersson, styrelseordförande och verksamhetsledare för Hembygdsföreningen i Ransäter.

Motiveringen löd:

”En glädjespridare, visionär, innovatör som med stort engagemang och hjärta bidrar till bygdens fortsatta utveckling samt bevarande av Ransäters och hembygdsgårdens kulturhistoriska värde. Som hembygdsföreningen i Ransäters ordförande och verksamhetsledare lyckas hon entusiasmera de viktiga ideella krafter som behövs. ”Fia” i Ransäter har gjort sig känd som en urkraft som inte räds att ta sig an vare sig stora eller små utmaningar.”

Om stipendiet

Munkfors kommuns kulturstipendium ska stödja och uppmuntra förtjänstfulla kulturella insatser. Stipendiet delas ut till personer, organisationer och sammanslutningar som har gjort uppmärksammade insatser för Munkfors kommun. Det är kommunstyrelsen som utser stipendiaten och detta offentliggörs på årets sista kommunfullmäktige.

Publicering: 2022-12-14 | Ändrat: 2023-01-30
Sidansvarig: Erik Lundh | erik.lundh@munkfors.se
Skriv ut