Hoppa till huvudinnehåll

Fortsatt satsning på gratis sommarlovsaktiviteter

Även i år får barn mellan 6 och 15 år ta del av kostnadsfria sommarlovsaktiviteter i Munkfors kommun.

Kommunstyrelsen har beslutat att finansiera fria sommmarlovsaktiviteter i form av idrottsskola och simskola.

Tack vare satsningen kommer Munkfors kommun, i nära samarbete med lokala föreningar, kunna erbjuda barn och unga möjligheten att testa på flera olika idrotter, helt kostnadsfritt.

– Alla barn har rätt till ett roligt sommarlov. Tillsammans med engagerade föreningar kan vi skapa en meningsfull och kul ledighet för våra barn och unga där rörelse, motion och folkhälsa står i fokus, säger Mathias Lindquist, kommunalråd (S).

Satsar på föreningslivet

Syftet med sommarlovsaktiviteterna är att erbjuda aktiviteter som är integrationsfrämjande, som motverkar segregation och som främjar rörelse och spontanidrott.

– Nu när pandemin har gått in i ett nytt skede behöver vi erbjuda barn och unga möjligheter till rörelse. Simskolan är en av de bästa försäkringarna vi har där vi i ett tidigt skede lär barn att ta sig fram i vattnet och att rädda sig själva om en olycka skulle vara framme. Via idrottsskolan kan vi erbjuda möjligheten att testa på olika idrotter samtidigt som den skapar sommarjobb till våra unga, säger Malin Lindh förenings- och folkhälsostrateg.

Publicering: 2022-04-19 | Ändrat: 2022-04-19
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se
Skriv ut