Hoppa till huvudinnehåll
Med på besöket: kommunchef Jan-Olof Appel, kommunalråd Mathias Lindquist, turism- och näringslivschef Birgitta Svensson samt Jörgen Hedeås förtroendevald (C).

Företagsbesök hos ICA Supermarket

Mannen med många järn i elden, Calle Martinsson, välkomnade kommunens representanter till sin butik ICA Supermarket i Munkfors. Med sin härliga energi, glada personlighet och goda värdskap berättade han mer om sin verksamhet i samband med veckans företagsbesök.      

ICA är med sina 1 300 butiker och en marknadsandel på cirka 36 procent den ledande dagligvaruaktören i Sverige. Verksamheten drivs genom franchise där handlare både äger och driver sin egen butik, något som gör att kunder kan ta del av lokala koncept och erbjudanden.

Trogen och lojal kundkrets
När Calle Martinsson flyttade till Munkfors från Dalarna för 20 år sedan var den nuvarande ICA butiken en Rimi-butik. Idag äger Calle inte bara butiken ICA Supermarket utan även hela fastigheten Munkfors Köpcentrum AB där flera företag huserar. Butiken har mellan 800 och 1000 besökare varje dag vilket är fantastiska siffror för en mindre ort som Munkfors.

Medarbetarna är nyckeln till framgång
Personalstyrkan består idag av 13 personer. Förtroendet för medarbetarna är stort och Calle betonar att de har en viktig och betydande del i framgången för butiken i Munkfors. Timmen innan öppningsdags laddar medarbetarna upp med hårdrock för att kicka igång arbetsdagen, en härlig tradition som ger energi berättar Calle.

Representant i Riksprofilrådet
Calle är också en av landets 20 ICA handlare som representerar Sveriges cirka 430 ICA Supermarket-butiker i Riksprofilrådet (RPR). Han sitter också med i Supermarkets marknadsutskott, där man har både fysiska och digitala möten regelbundet. Riksprofilrådet är den högsta rådgivande instansen för ICA-Supermarket profilen. Rådet arbetar efter profilens affärsidé och framtida positionering samt tar ställning till profilens utveckling och strategier.

Publicering: 2019-04-09 | Ändrat: 2019-04-09
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se