Hoppa till huvudinnehåll

Företagsbesök hos Ateljé Paradiset och Alla Sinnen

Säsongens första företagsbesök från kommunens sida blev till två intressanta företag. Vi kikade in hos Ateljé Paradiset i studion vid Tallbacken och Alla Sinnen i Munkerud.

Ateljé Paradiset/Studio Tallbacken

Mia Älegård har blivit en känd konstnärsprofil i Munkfors. Förra året mottog hon Munkfors kulturstipendium och hon har medverkat i många olika konstutställningar. I sommar har det varit en hektisk period för Mia. Hon var en av konstnärerna som ställde ut sin konst på Laxholmen Kulturhus samt deltog i utställningar i Sunne, Lysvik och Hammarö.

– Så nu tar jag det lite lugnare på höstkanten och utvecklar mig själv och mitt måleri. Jag går just nu en utbildning på Kyrkeruds folkhögskola, där hela kommande helg ska spenderas. Det är spännande att hitta nya tekniker i mitt konstnärskap, berättar Mia.

Nyligen har Mia, förutom sin ateljé i hemmet, fått en lokal vid Tallbacken i en del av före detta Värmlandstrafiks lokaler. Där har hon fått mer plats och kan ta emot besök. Det är också där vi träffar henne.

Många av hennes vackra tavlor har lokala motiv som också återspeglas i andra produkter som hon säljer. Hon har bland annat designat  ljuslyktor, muggar, glasunderlägg, handdukar, kuddfodral, brickor, skärbrädor.

 

Alla Sinnen

Butiken Alla Sinnen som öppnades hösten 2020 i Munkerud av Pehr Trollsveden och Lennart Abrahamsson, fick också ett besök. Deras butik är en upplevelse i sig.

Den är i sitt slag unik på många sätt.  Här hittar man silversmycken, prydnader, lösvikts te, rökelser, böcker, tarotlekar, orakelkort, stenar och kristaller, hälsokostprodukter, fiskspa samt även ett mindre sortiment av kläder och mycket annat.

Pehr och Lennart jobbar även med många olika typer av behandlingar som exempelvis zonterapi, magnet- och regndroppsmassage med mera.

De båda håller också kurser och utbildningar inom olika områden, där deltagare sluter upp från stora delar av landet, berättar de.

Pehr är också ett känt namn inom det mediala och har vid flertalet tillfällen medverkat i tv-program.

Kommunens representanter som deltog i besöken:

Kommunalråd Mathias Lindquist, kommunchef Jan-Olof Appel och Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef

 

Publicering: 2021-09-20 | Ändrat: 2021-09-20
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se