Hoppa till huvudinnehåll
Urban Karlsson (c), Per Klarström, El-Center AB, Mathias Lindquist, kommunalråd och Birgitta Svensson, turism och näringslivschef

El-Center, har hjärtat i Munkfors

Familjeföretaget som växt något så enormt finns på flera platser i Värmland.
Men hjärtat, det finns alltid kvar i Munkfors.


Visste du förresten att det faktiskt var bröderna Klarström som myntade begreppet ”Munkforsandan”?

Vi träffade en av ägarna Per Klarström, som är stationerad i Munkfors. Brodern Jan Klarström har Karlstad som bas. Bröderna som tog vid efter sin far Lennart Klarström, har tillsammans gjort en fantastisk ”resa” med företaget. Från 10 anställda till cirka 90 totalt idag. Ett 60-årigt företag som blivit modernare och coolare än någonsin. Det är bara att lyfta på hatten och imponeras.

-Ibland är det svårt att greppa att det gått så fort, säger Per. Avstampet för att våga växa kom i samband med att vi investerade i oss själva genom en Lift-utbildning. Det blev vändningen för vårt sätt att driva företaget och de som var anställda då, fick ta ett större eget ansvar, vilket fick dem också att växa.

De anställdas betydelse

Per berättar också att de flesta elektriker fortfarande arbetar kvar från tiden när företagets bas fanns i Munkfors. De leder och har olika ansvarsområden inom verksamheten. De har fått utvecklas och med sina specialistkunskaper och kompetens är de superviktiga för företagets framgång. Det har skapat en stor lojalitet bland anställda.
När vi pratar med Jan Klarström på telefon, berättar han om begreppet Munkforsandan.

-Ja, det var nog faktiskt jag som först uttryckte att det fanns en speciell Munkforsanda bland våra anställda. En härlig ”klart-vi-ställer-upp-tillsammans”- anda, som smittade av sig på övriga medarbetare och ute på arbetsplatserna.

Tjänster och flytt

2010 sedan öppnade El-Center filial i Karlstad och idag 13 år senare finns huvudkontoret där. För tredje gången, efter att ha växt ur sina lokaler, flyttar El-Center snart ut till nya större lokaler igen, nu på området i Gräsdalen. Ytterligare kontor finns då såklart i Munkfors men även i Hagfors och Filipstad.

Verksamhetsområden för El-Center har utökats genom åren och idag jobbar man inom el bland annat med med: Service- installationer, entreprenader, ljud och bild, energiteknik, belysning, larm och passersystem.

Vi tackar för ett trevlig och intressant möte, innan Per ger sig iväg på jobbmöte på hemmaplan i Munkfors.


Publicering: 2023-11-10 | Ändrat: 2024-02-14
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se
Skriv ut