Hoppa till huvudinnehåll

Dregen och CajsaStina Åkerström ställer ut sin konst på Laxholmen Kulturhus

Efter en rekordsommar på Laxholmen Kulturhus där artisten Petter var gästutställare kan arrangörerna med stolthet presentera Dregen och CajsaStina Åkerström som gästutställare 2022.

– Vi blickar framåt mot ännu en spännande kultursommar i Munkfors där vi välkomnar två gästutställare. Via sin konst kommer Dregen och CajsaStina att tillföra nya uttryck och dimensioner till utställningen som har växt fram under den pågående pandemin, säger Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef.

Dregens konst har rötter i hans musik – rock n roll och ruffig

Dregen är en svensk musiker som är känd från rockband som Backyard Babies och The Hellacopters. Dregen har haft konsten som ett ess i rockärmen som han tänkte ta tag i någon gång i framtiden. Pandemin gjorde dock att detta trumfkort fick komma fram tidigare än planerat.

– Jag är en person som älskar konst och har alltid engagerat mig konstnärligt i min musikkarriär när det gäller allt från skivomslag till T-shirts, affischer, scenbyggen och videos. Nu kom pandemin och alla inplanerade spelningar och jobb blev inställda från mars 2020. Då började jag måla istället, säger Dregen.

Intuitionen är en viktig del i CajsaStinas skapande

Sångerskan och låtskrivaren CajsaStina Åkerström har under hela sitt liv haft konsten som intresse och kärlek. När pandemin slog till började hon också måla på allvar.

– När alla planerade jobb försvann behövde jag ha någon form av kreativt utlopp. Jag kunde då i lugn och ro fullt ut undersöka bildmediet och leka mig fram till ett eget bildspråk. Det har varit en fantastisk resa, berättar CajsaStina. Hon beskriver sitt måleri som figurativt, organiskt och intuitivt. För henne är ljusets spel i motivet viktigt.

Årets tema avslöjas inom kort

Likt tidigare år kommer konstnären och poeten Hans Westlund samordna den populära utställningen.

Planeringen inför kommande säsong är i full gång. 20-talet konstnärer/kulturarbetare håller just nu på att bjudas in till att medverka i 2022 års temautställning.

Publicering: 2021-10-08 | Ändrat: 2021-10-08
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se