Hoppa till huvudinnehåll

Digitalt företagsbesök hos Eran Städservice

Vi fortsätter träffa näringslivet digitalt. Den här gången blev det ett möte över nätet med Erika Resare som har företaget Eran Städservice.

Det var i augusti 2020 som Erika och hennes man Magnus Resare flyttade till Munkfors.
Mest av en slump hamnade de i just Munkfors, hittade ett hus de tyckte om och flyttlasset gick norrut. Med sig hade de företaget Eran Städservice som startades 2010 i Karlstad. Företaget drivs av paret och uppdragen är flytt- och hemstädning, företags-städ, fönsterputsning med mera, på olika orter i länet.

Det var efter att Erika själv varit anställd i ett städföretag som hon tog mod till sig och blev egen företagare.

– Jag startade med endast tre kunder, samtidigt som jag försörjde mig på timvikariat vid sidan om företaget den första tiden. Tack vare goda kontakter bland annat inom föreningslivet lyckades jag bygga upp en större kundkrets. Kanske växte företaget till och med lite för snabbt med anställda, säger Erika.

Trivs i rollen som egen företagare

Erika berättar, att idag är det endast hon och Magnus som arbetar i företaget och så trivs de bra att ha det. Hon ser många fördelar med att ha eget företag, kunna råda över sin egen tid och planera in sina jobb, även om det stundtals blir intensiva perioder.

När vi frågar hur pandemin har påverkat verksamheten, så får vi veta att det rullat på mer än vanligt. De har förstås fått säkra upp med skyddsutrustning, då förutsättningarna för hur städjobben kan utföras har blivit något annorlunda i och med covid-19 smittorisker.

Ja, precis som vi också fått säkra upp våra företagsbesök på digitala sätt. Såklart  längtar vi förstås mer än någonsin att kunna träffa våra företagare i kommunen mer fysiskt igen.

Vi är tacksamma för att Erika tog sig tid att möta oss på skärmen, där vi fick ett trevligt och intressant samtal och avslutningsvis ska nämnas att paret trivs väldigt bra i Munkfors och de fått kunder här också.

 

 

Publicering: 2021-05-18 | Ändrat: 2023-07-06
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se
Skriv ut