Hoppa till huvudinnehåll

Bitarna har fallit på plats – biografen öppnar till hösten

Det var under sommaren som Munkfors biosalong väntades slå upp portarna men på grund av komponentbrister har öppningen tvingats skjuta fram något. Men nu verkar bitarna falla på plats och filmerna kan börja rulla till hösten.

I början av året kunde Munkfors förenings- och konferenscenter meddela att det skulle bli biograf i Munkfors igen.

En ny projektor finns och även filmduken är uppsatt men på grund av komponentbrist på andra nödvändiga delar har installation dröjt.

Just nu pågår dock arbetet med att installera utrustningen och nyligen rullades även ett paket in till Munkfors förenings- och konferenscenter med en total vikt på 700 kilogram innehållande ett 7.1-ljudsystem.

Detta innebär att premiärvisning av film kommer möjliggöras till hösten.

Finansiering

Det var efter en politisk enighet som det beslutats att kommunen lägga ett anläggningsbidrag för att möjliggöra återuppståndelsen av den efterlängtade biografen som tvingats lägga ner för över ett decennium sedan. 

Inte nog med nog med det, för att säkerställa kvalitéten ansöktes om ytterligare bidrag vilket även dessa beviljades.

– Många har efterfrågat detta och då vill vi att det blir bra. Nu har det gjorts en total investering på cirka 700 000 kronor. Förutom kommunens bidrag är finansiärerna är Alfastiftelsen och Svenska filminstitutet. Detta kommer innebära att kommuninvånarna slipper åka långt för att gå på bra bio. Dessutom öppnar bion även upp för andra evenemang, säger kommunalråd Mathias Lindqvist (S).

Publicering: 2023-08-15 | Ändrat: 2023-08-15
Sidansvarig: Erik Lundh | erik.lundh@munkfors.se
Skriv ut