Hoppa till huvudinnehåll
Robert Olsson, Magnus Moberg, Mathias Lindquist (S) Vanja Persson och Robert P. Olsson.

Biograf återvänder till Munkfors förenings- och konferenscenter

Våren 2012 försvann bion i Munkfors. Många har önskat att få den tillbaka och kommunen kan nu meddela att filmduken snart lyser igen.

Munkforsbor har länge fått åka långt för att gå på bio men just nu läggs de sista pusselbitarna på plats för att få tillbaka en biograf till Munkfors förenings- och konferenscenter.

– Vi har förhoppningar om att allt det tekniska som krävs ska vara i gång och på plats. Alla har inte möjlighet att ta sig till någon annanstans så att vi nu kommer kunna erbjuda detta här känns jättebra, säger Vanja Persson, VD på Munkfors förenings- och konferenscenter.

Funnits önskemål

Önskemål om att få tillbaka bioverksamhet i kommunen har kommit ifrån ett flertal håll.

–Det finns också goda förutsättningar med det här. Med en politisk enighet har vi därför valt att lägga ett anläggningsbidrag för att få till detta. Det känns extra trevligt att få prata om att vi står i startgroparna för det här, säger Mathias Lindquist, kommunalråd Munkfors kommun.

Bion i Munkfors blir en del av Värmlands biografnätverk som arbetar för att stötta och stärka biobranschen

– Vi har 17 medlemmar vilket är samtliga biografer i länet som inte är Filmstaden. så Munkfors blir vår 18:e och då täcker vi upp hela länet, säger Robert Olsson, ordförande Värmlands biografnätverk.

Ska söka mer medel

Planen är att söka ytterligare pengar för att vidare utveckla bion. Här är Region Värmland behjälpliga med ansökan till Svenska Filminstitutet.

– Vi vill verka för att våra invånare ska ha lagom avstånd till närmsta biograf. Ofta är bion den enda kulturscenen i en kommun eller ort så där spelar biografen jättestor roll, säger Robert P. Olsson, filmutvecklare Region Värmland.

Tyck till om bion

För att få ett underlag att skicka in till Svenska Filminstituten vill vi höra vilka genres, dagar, tider och godis i kiosken som ni tycker passar en magisk bioupplevelse i Munkfors allra bäst. Ni kan ange fler svar på frågorna.

Se länken till formuläret nedan. Alla som svarar och vill kan ange sin epost längst ner i formuläret och vara med i utlottningen av biobiljetter.

Länkar

Enkät om bion

Publicering: 2023-01-25 | Ändrat: 2023-01-25
Sidansvarig: Erik Lundh | erik.lundh@munkfors.se
Skriv ut