Hoppa till huvudinnehåll
Kommunalråd Mathias Lindquist, Katrin Planert och Elke Unverzagt i caféstugan

Besök hos nya caféstugan vid Geijersgården

I juli öppnade Elke Unverzagt och Katrin Planert, Elkas lilla Caféstuga i Ransäter.

Kommunalråd Mathias Lindquist och turism- och näringslivschef Birgitta Svensson tog sig en tur till Ransäter för att träffa Elke och Katrin i deras mysiga café. Byggnaden där de nyligen öppnat sin caféstuga ligger alldeles intill vackra Geijersgården och ägs av dess stiftelse. Cafét har fått en gammaldags inredning, vilket ger en hemtrevlig känsla och passar bra till huset i sig.
Fastigheten där cafét finns, användes för många år sedan till Vandrarhem och gick då under namnet Annersia.


Under en guidad tur på Geijersgården fick Elke och Katrin veta att huset stod outnyttjat. De tog kontakt med den Geijerska stiftelsen, frågade om de kunde få öppna café i byggnaden och så blev det.

-Det är Elke som bakar det mesta, hon har utbildningen, säger Katrin.


Eftersom båda kommer från Tyskland har de också typiska tyska bakverk att erbjuda. Allt bakas från grunden och det har uppskattats av besökarna under de veckor de hittills har haft öppet. Beställningar på bröd har de också redan fått.
-Vi har begränsade möjligheter att ta emot större beställningar men i den mån det går, gör vi vad vi kan. Det är ju roligt att vara behjälplig och det skapar förstås nya kunder till oss, säger Elke.

Öppet även vissa dagar i september och oktober

Eftersom de öppnade ganska sent in på sommarsäsongen, kommer de prova att ha öppet en del under höstkanten också. Eftermiddagarna på torsdagar till söndagar, under september och oktober. Just nu fram till sista augusti, har de nu öppet varje dag utom på måndagar.
-Vi provar oss fram, så får vi se. Hoppas man kommer till oss Ransäter och fikar.

Vi tackar för trevligt besök hos Elke och Katrin. Det är snart dags för ett besök på självaste Geijersgården, så då kanske vi får tillfälle att kika in igen.

Publicering: 2023-08-16 | Ändrat: 2023-08-17
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se
Skriv ut