Hoppa till huvudinnehåll
Kommunchef Jan-Olof Appel, turism- och näringslivschef Birgitta Svensson, kommunalråd Mathias Lindquist och Wypkje Kramer

Besök hos ny frisörsalong

Det blev en tur till Mossängsvägen på årets första företagsbesök. Där finns den nya frisörsalongen ”Frisör Wypkje” som Wypkje Kramer startat, i huset som familjen köpt och renoverat.

Huset i sig bär på en egen historia. På 1940-talet fanns det nämligen en mejeributik i huset som ligger så vackert med utsikt över Klarälven. Den tidigare butiksdelen har nu gjorts om till frisörsalong.
Med hjälp av återvunnet naturmaterial har Wypkje skapat en trendig och mysig lokal.

-Lokalen är inte helt klar men fungerar redan utmärkt. Jag hoppas alla, unga som gamla ska känna sig välkomna hit, säger Wypkje.

Flyttade till Sverige och Munkfors för ett år sedan

För ett år sedan flyttade familjen till Munkfors från Nederländerna, efter att ha besök Sverige och Munkfors tidigare. Wypkjes bror bodde nämligen redan i Munkfors och familjen trivdes på orten när de var på sina besök. Naturen, rofylldheten och platsen kändes rätt, så de bestämde sig för att också flytta och Wypjke berättar att de trivs väldigt bra.
Trots att hon bott så kort tid i Sverige, förstår hon redan svenska väldigt bra. Hon tränar och utvecklar sin svenska dagligen, likväl i vardagen som genom utbildning.

-I mitt arbete som frisör är det viktigt att kunna kommunicera och vara social med kunderna, säger hon.

Nämnas ska förstås, att Wypkje har 20 års erfarenhet som frisör i Nederländerna, varav 10 år som egen företagare. Och nu har hon blivit egen företagare i Sverige.

Vi önskar stort lycka till och tack för att vi fick hälsa på, från Munkfors kommun och näringslivsenheten.

Publicering: 2023-01-25 | Ändrat: 2023-01-25
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se
Skriv ut