Hoppa till huvudinnehåll

Besök hos företag

Efter sommaruppehållet är det dags att återuppta, de för kommunen viktiga företagsbesöken.
Först ut för säsongen blev Apoteket Hjärtat och Yalla Zoo på centrum.

Apoteket Hjärtat

Senast vi gjorde ett officiellt företagsbesök hos Munkfors Apotek, var Anna G Larsen tillförordnad Apotekschef. Idag har hon titeln Apotekschef, fullt ut och det var intressant att höra henne berätta om hur tiden under pandemin påverkade butiken, kunder och personal. Hur kön utanför Apoteket kunde växa i början av pandemin, när man endast tilläts vara tre kunder åt gången i butiken. Hur man fick hitta på de smidigaste lösningarna man kunde för att ge kunderna bästa möjliga service.

-Jag måste säga att våra kunder här i Munkfors är fantastiska. De har varit så tålmodiga och jag vill verkligen ge dem en stor eloge. Jag tycker verkligen om att arbeta med det jag gör och mötena med kunderna på en liten ort, gör att man skapar ett förtroende, säger Anna.
Vidare berättar hon också om möjligheten att handla hos Apotek Hjärtat på nätet och hämta ut varorna färdigpackade i den fysiska butiken efter bara några timmar om man vill och varorna finns på plats.

I ett Apotek ska alltid en farmaceut finnas och i Munkfors finns Martin som ordinarie.
– Jag är oerhört tacksam att han väljer att jobba i Munkfors och gjort sedan länge nu, säger Anna.
Det är nämligen inte alltid så enkelt att få tag på farmaceuter till landsbygdsbutikerna.

Yalla Zoo

På centrum finns också djurtillbehörsbutiken Yalla Zoo som Tarek Eshmawi öppnade i våras.
Här säljer han framförallt hund och kattmat samt även en del till fåglar, tillbehör och leksaker för djur med mera. Butiken är välfylld och om han skulle utöka sortimentet behövs större lokaler än de som han finns i idag. Han är mån om att lyssna av kundernas behov så här i start för att veta vad som efterfrågas.
Tarek berättar att han redan hunnit få kunder från närliggande orter också men är medveten om att det tar lite tid att nå ut med sitt utbud.

Tarek kom till Sverige 2014 och i hemlandet var han också egen företagare. Han drev en butikskedja i en helt annan bransch i Damaskus och på lite andra platser. När vi ber honom berätta om skillnaden med att
driva företag i Sverige, skrattar han gott och säger att det är ju lite skillnad.

-Där var det kunder hela tiden, dygnet runt. Det kunde komma kunder klockan två på natten. Öppettiderna där är ju inte de samma vi har här i Sverige.

I Sverige har Tarek gått kockutbildning för några år sedan. Då och då tar han extra jobb på restaurang som ett tillskott till sin egen verksamhet.
– Det är viktigt att ha något att sysselsätta sig med och jag hoppas ju givetvis att min butik ska löna sig så pass att jag kan leva på verksamheten fullt ut och utöka sortimentet efter kundernas behov.

Tack Apoteket Hjärtat och Yalla Zoo för att ni tog er tid att träffa oss.Publicering: 2022-09-02 | Ändrat: 2023-07-06
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se
Skriv ut