Hoppa till huvudinnehåll
Kommunbesök hos MECA i Munkerud.

Årets första företagsbesök hos MECA-butiken i Munkerud

År 2018 blev före detta LM-Bil i Munkerud en butik i den välkända kedjan MECA. När kommunen gör sitt första företagsbesök för året hos Björn, Per och Linn, fullkomligt vräker snön ner.

Väl inne i värmen hos den välförsedda bildels-butiken, träffar vi platschef Björn Zetterman samt Per Edgren och Linn Ågren. De väntar på dagens leverans som är rejält försenad på grund av det extrema väglaget som råder just denna dag.

De intensivt kalla dagarna som varit så här i start på året, har gjort att det varit många köp av bilbatterier, startkablar m.m. berättar de. Kölden sätter verkligen bilarna på prov.

Huvudsakligen är det reservdelar till fordon som finns i sortimentet men butiken har även en hel del annat. Lite smått för bygg, verktyg och en del redskap för måleri med mera.

– Vi tycker kunderna är köptrogna i Munkfors, därför är det bra att sortimentet är skapligt anpassat efter de behov som finns på orten. Vi kan inte tillgodose allt såklart men försöker ha lite utöver bildelar, så man slipper åka längre sträckor för vissa andra småvaror som exempelvis skruv och muttrar, säger de.

Både företag och privatkunder

Vilka är då kunderna hos MECA?
Här hittar man både olika företagskunder, speciellt såklart i bilverkstads-branschen samt privatkunder.
MECA Expresslager finns idag på 56 orter runtom i landet, varav MECA i Munkfors är en av dessa.
Det betyder att man med snabba leveranser förser kunderna med reserv- och verkstadsdelar.
Just snabba leveranser är en styrka och funkar normalt sett väldigt bra och är uppskattat av kunderna.

Ja, det var en kort sammanfattning av besöket där kommunchef Jan-Olof Appel, kommunalråd Mathias Lindquist, Urban Karlsson (c) och turism- och näringslivschef Birgitta Svensson deltog.

Tack Björn, Per och Linn för denna gång. Alltid intressant att få en uppdatering hur det rullar på för våra företag i kommunen.


Publicering: 2024-01-17 | Ändrat: 2024-01-18
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se
Skriv ut