Hoppa till huvudinnehåll

Skräpplockardagarna är tillbaka – då gör vi en insats för miljön

Vecka 18 genomför Munkfors kommun och organisationen Håll Sverige Rent vårens naturstädningskampanj – Skräpplockardagarna. Då uppmanas var och en att ge sig ut på en promenad för att samla skräp.

Den 29/4–5/5 är det skräpplockardagar i Munkfors kommun. Då gör vi tillsammans en samhällsnyttig insats. Skräpplockardagarna är en pedagogisk aktivitet för barn och unga, men alla som vill kan såklart plocka skräp. För att delta i skräpplockardagarna besöker du anmälningssidan på hsr.se.

Du kan själv avgöra när, under dessa dagar som skräpet ska plockas. Du använder en egen sopsäck – passa gärna på att tänka hållbart och återanvänd en gammal plastpåse. När du fyllt din sopsäck kan du ställa dem vid kommunens papperskorgar. Tekniska avdelningen på Munkfors kommun tar sedan hand om skräpet vid sina ordinarie tömningar.

Papperskorgar har placerats ut vid Hagalund, Klingevi, Munkerud, FarInn62 och Rudstorp återvinningsstation.

Det går givetvis att plocka skräp även vid en annan tidpunkt än under vecka 18. Då är det viktigt att ni själva tar hand om skräpet ni plockar och ser till att det slängs på rätt sätt. Sortera och släng vid återvinningsstationerna exempelvis. Det går fortfarande att anmäla ditt deltagande fram till 31 maj. 

Dokument och länkar

Dokument

Länkar till andra sidor

Publicering: 2024-04-17 | Ändrat: 2024-04-18
Sidansvarig: Erik Lundh | erik.lundh@munkfors.se
Skriv ut